Sport.be

Wielrennen

Moncoutie wint zijn vierde Vuelta-rit

31.08.2011 | foto belga

David Moncoutie heeft de elfde etappe in de Vuelta gewonnen, een bergrit met aankomst bergop. Voor de Fransman is het zijn vierde zege in Spanje in vier jaar. Wiggins neemt de leiding over van ploegmaat Froome.

Moncoutie toont hoeveel ritten hij al won in de Vuelta. (foto belga)

Het peloton ruilde na de rustdag het warme centrum van Spanje voor het koele Galiciƫ. Amper 13 graden in het dal en nog een pak kouder in de aankomstplaats, het skistation Alto de la Manzaneda.

De ontsnapping van de dag kwam met stukken en brokken tot stand en telde aan de voet van de slotklim negentien renners. Duarte Arevalo was de best geplaatste van de kopgroep en reed lang virtueel in de leiderstrui.

In de slotklim was Palomares de eerste die versnelde. Op 15 kilometer van de streep gingen Moncoutie en Intxausti er op en er over. Even later reed de Fransman solo op kop. Hij bouwde zijn voorsprong op een viertal achtervolgers seconde per seconde uit.

VIER OP VIER

De voorsprong van de vroege vluchters was voldoende om voor de dagzege te gaan, daarachter barstte de strijd om de klassementsseconden los. De slotklim was heel gevarieerd en zelden supersteil en dat zorgde er ook voor dat er weinigen weg geraakten.

Moncoutie hield makkelijk stand en boekte zijn vierde etappezege in de Vuelta in vier jaar tijd. Intxausti eindigde tweede en Luis Leon Sanchez derde. In de groep van de favorieten sprong Rodriguez op het einde nog weg, maar meer dan zeven seconden kon hij niet winnen op zijn concurrenten. Voor leider Froome ging het wel te snel, hij moest lossen en verloor zijn rode leiderstrui. Die gaat naar zijn ploegmaat Bradley Wiggins.

Jurgen Van den Broeck kwam ook binnen in het groepje van de favorieten. In de rangschikking blijft Monfort de beste Belg op de zesde plaats met een achterstand van 1'06", Van den Broeck is elfde op 2'01".Herbeleef, rituitslag en klassementen


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer