Sport.be

Wielrennen

Taaramae houdt stand na lange ontsnapping

03.09.2011 | Tom Van Aken

Rein Taaramae heeft de veertiende etappe in de Vuelta gewonnen. Hij bleef als enige over na een lange ontsnapping. Wiggins blijft leider, Nibali en Rodriguez zakten door het ijs.

Taaramae hield stand. (foto belga)

Zeventien leiders gingen in Asturias aan de haal. Ook Sep Vanmarcke was mee met de ontsnapping, maar samen met Karsten Kroon kwam hij ten val in de afdaling van de Puerto de la Ventana en viel zo letterlijk vooraan weg. Kroon krabbelde snel weer recht, maar leek duizelig en had ook enkele schaafwonden. Hij gaf even later op. Ook Michele Scarponi had er toen al de brui aan gegeven.

Op de voorlaatste klim van de dag, de Puerto de San Lorenzo, gingen vooraan Taaramae en De La Fuente aan de haal. Ook in het peloton werd het toen al onrustig met aanvallen van de Movistar-ploegmaten Intxausti en Bruseghin en even later ook Moreno en Rodriguez. Moreno en Bruseghin leken lang tijdswinst te gaan boeken, maar op zes kilometer van de streep waren ze er aan voor de moeite.

Txurruka was de volgende die naar Taaramae en De La Fuente probeerde toe te rijden. Dat lukte niet, bij Cobo zat er meer snee op. Even later liet zijn ploegmaat De La Fuente zich vooral lossen om mekaar bij de staan in de laatste steile kilometers van de slotklim.

In de groep der favorieten moesten onder andere Nibali en Rodriguez lossen door het hoge tempo van Froome, ploegmaat van leider Wiggins. Taaramae hield stand, Cobo strandde op 25 seconden. Van den Broeck moest op het einde Wiggins nog lossen, de leider kwam binnen op 45 seconden, Vdb was tiende op één minuut. In de rangschikking blijft Wiggins uiteraard leider, Froome schuift op naar de tweede plaats. Monfort is achtste en eerste Belg, Van den Broeck volgt als negende.


Herbeleef, rituitslag en klassementen


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer