Sport.be

Wielrennen

Cavendish wint in Tirreno

08.03.2012 | Tom Van Aken

Belga

Mark Cavendish heeft de tweede etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. Oscar Freire werd tweede, Tyler Farrar derde. Matthew Goss blijft leider.

De Italianen Stefano Pirazzi en Diego Caccia zetten meteen na de start de vlucht van de dag op in de 230 kilometer lange etappe van San Vincenzo naar Indicatore. Ze liepen tot bijna acht minuten uit, maar in het peloton hielden de ploegen van de sprinters alles onder controle en met nog 25 kilometer te fietsen zorgden ze voor de hergroepering. Liquigas hield het tempo hoog en even later zette ook Sky zich in stelling voor Cavendish.

Op 8 kilometer van de meet lag nog een bescheiden bult die Enrico Gasparotto verleidde tot een aanval. De Italiaan kreeg steun van zijn landgenoot Taborre, maar enkele kilometers verder werd het duo opnieuw gegrepen. Ook Greg Van Avermaet probeerde tevergeefs nog een sprint te voorkomen, en even later zorgde een val er nog voor dat het peloton gehalveerd werd. Michael Matthews, één van de slachtoffers, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Farrar trok de sprint op gang maar begon van te ver, Cavendish kwam gepast uit zijn wiel en won duidelijk, hoewel Freire nog sterk kwam opzetten. Farrar kon nog net Peter Sagan afhouden voor de derde plaats, Sasha Modolo werd vijfde.

De derde etappe vrijdag start in Indicatore, de meet ligt 178 kilometer verder in Terni.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer