Sport.be

Wielrennen

Cancellara geopereerd in Bazel

02.04.2012 | Steven Kins

Belga

Fabian Cancellara is zondagavond met succes geopereerd in het ziekenhuis van Bazel. Hij zou deze week al op de rollen kunnen trainen, maar toch mag hij de rest van zijn voorjaar vergeten.

Bij de operatie bleek dat de Zwitser geen drievoudige, maar een viervoudige sleutelbeenbreuk opliep bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen. "Het vierde breukje is echter heel klein en verandert niet veel aan de behandeling", vertelt Tim Vanderjeugd, woordvoerder van RadioShack-Nissan-Trek, aan Belga. Tijdens de operatie in Bazel werden bouten aangebracht om de breuk vast te zetten. "Het gaat om een nieuwe methode, die een veel snellere recuperatie toelaat omdat er minder in het vlees gesneden moet worden", licht Vanderjeugd toe.

Volgens teamarts Andreas Gösele zou de Zwitserse kampioen dinsdag al op de rollen kunnen rijden. "Dat klopt wel medisch gezien, maar hij zal toch zeker zijn tijd nemen om te recupereren en een aantal dagen of misschien een week van de fiets blijven. Zijn voorjaar is immers toch voorbij", aldus Vanderjeugd.

De Beer van Bern had dit jaar het klassieke voorjaar samen met de Olympische Spelen als hoofddoel. Daarvan blijft nu enkel de strijd om olympisch eremetaal over. "Daarnet aan de telefoon klonk hij al iets beter dan gisteren. Maar hij beseft dat het voorjaar voorbij is en dat hij zich moet richten op zijn volgende doel, de Spelen in Londen", besluit Vanderjeugd. Cancellara kon zondag in de bevoorradingszone een bidon niet meer ontwijken en kwam zwaar ten val, op iets meer dan 60 kilometer van de meet. Hij werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis in Oudenaarde en daarna overgevlogen naar Bazel.

Op Twitter reageerde Cancellara: "Thanks for the support i get in yesterdays race.the unluck clouds was again on my side.still in hospital for recovering my broken collarbone. It is really sad and pitty.but thats live.i am proud to guys in yesterdays race.they show big moral after i crahsed. #thanksrsnt" (Bedankt voor de ondersteuning die ik kreeg in de wedstrijd gisteren. Ik had opnieuw het ongeluk aan mijn zijde. Nog steeds in het ziekenhuis om te herstellen van mijn sleutelbeenbreuk. Het is echt jammer, maar dat is het leven. Ik ben trots op de jongens en op wat ze gisteren hebben gepresteerd. Ze hebben veel 'moral' getoond nadat ik gevallen was. Bedankt RadioShack-Nissan-Trek)

ZELFDE VERDICT VOOR LANGEVELD

Een ander slachtoffer van de Ronde was Sebastian Langeveld. Hij wordt maandag geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. De onfortuinlijke Nederlander van GreenEdge kwam zondag hard ten val in de afdaling van de Nieuwe Kwaremont. Hij week uit naar het fietspad naast de weg en botste in volle vaart op een toeschouwer. Volgens ploegleider Matthew White is Langeveld zeker enkele weken uitgeschakeld en mist hij sowieso komende zondag Parijs-Roubaix. "Het is een zware tegenslag, want Langeveld was onze kopman voor die koers", vertelt hij op de website van de Australische ploeg.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer