Sport.be

Wielrennen

Vote: 'Nieuwe parcours is slechter dan het oude'

03.04.2012 | Erik Duchateau

Belga

Uit onze vote blijkt dat het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen niet in de smaak valt. Vooral de schrapping van de Muur van Geraardsbergen ligt velen zwaar op de maag.

Wat vind je van het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen? Dat was de vraag die we daags na de zege van Tom Boonen in Vlaanderens Mooiste aan jullie stelden. Het resultaat: 16% vindt het nieuwe parcours beter dan het oude, 62% vindt het nieuwe parcours slechter dan het oude en 21% vindt het niet beter of slechter, maar gewoon anders...

Via Facebook-reacties kon iedereen duiding geven bij zijn of haar stemgedrag. Het is duidelijk dat velen de schrapping van de Muur van Geraardsbergen nog niet verteerd hebben. "De Muur is een monument en monumenten moeten bewaard worden!", was één van de reacties. Of: "het was een Ronde zonder charme, zonder het monumentale 'kapelleke'. Het deed me niks meer. Heel triest."

Ook de nieuwe finale met drie keer Oude Kwaremont en Paterberg vinden sommigen te veel van het goede. "Mooie winnaar, voor de kijker thuis een stuk saaier, drie keer hetzelfde", vatte iemand het samen. Ook het woord 'criterium' viel vaak. "De finale is net een criterium, nee liever weer met de Muur!"

Een derde element van kritiek dat uit de Facebook-reacties naar voor komt, is de finish in Oudenaarde. "Geen fraaie aankomst", schreef iemand. Ongetwijfeld verwijzend naar de desolate aanblik van de schaars bevolkte laatste rechte lijn, waarop pas 400 meter van het einde in dichte drommen toeschouwers te ontwaren vielen. Anders dan in Meerbeke.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer