Sport.be

Wielrennen

Voeckler doet het à la Boonen

11.04.2012 | Jesse Broekx

Belga

Thomas Voeckler heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De Fransman van Europcar reed op kousenvoeten weg. Hij had meer dan een minuut voorsprong op Oscar Freire en Pieter Serry.

Al na enkele kilometers besloot de Oostenrijker Daniel Schorn ervandoor te gaan. Hij werd snel gegrepen, maar slaagde er toch in nog eens in de aanval te gaan. Dit keer samen met Maxim Belkov en Artem Ovechkin. In het peloton werkten de mannen van BMC en Rabobank hard. Toch liep de voorsprong van de koplopers op tot een dikke vijf minuten.

In het peloton ging Andy Schleck tegen de vlakte en de Luxemburger had het erg moeilijk om terug te keren. Ondertussen testte Gilbert de benen, maar hij kon geen grote schifting doorvoeren. Vooral Omega Pharma-Quick Step toonde zich weer sterk. Lotto-Belisol had het moeilijker. Gianni Meersman kwam bij de eerste doortocht aan de finish pas op drie minuten over de streep. Schleck volgde pas op vijf minuten. Vooraan had Ovechkin zijn medemaats moeten laten rijden.

Schorn bleek de sterkste vluchter. Hij liet Belkov achter zich en hield zelfs alleen meer dan een minuut voorsprong op het peloton. Daarin bleken vooral Van Avermaet en Devenyns erg sterk. Gilbert moest passen. Ondertussen reed Voeckler weg in de achtervolgende groep op Schorn. De Fransman ging even later over de Oostenrijker en bouwde zijn voorsprong al snel uit tot meer dan een minuut.

De achtervolgers vonden niet de juiste tred en zo bleef de achterstand groeien. Van Avermaet, Freire, Devenyns, Vanendert, Ten Dam, Howes en Serry. Duarte maakte later ook de aansluiting met de achtervolgers. Hij sprong weg uit de groep Gilbert. De Colombiaan nam zelfs enkele seconden voorsprong op die achtervolgers. Voeckler was wel ongrijpbaar. Hij had meer dan een minuut voorsprong op Freire en Serry bij de finish. Een beetje à la Boonen.


 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer