Sport.be

Wielrennen

Guardini wint tot frustratie van Cavendish

24.05.2012 | Steven Kins

Belga

Andrea Guardini heeft de 18de rit in de Giro gewonnen. In een massasprint troefde de Italiaan Mark Cavendish en Roberto Ferrari af. Joaquim Rodriguez blijft leider.

De rit naar Vedelago stond gecatalogeerd als een overgangsrit en een perfecte laatste kans voor de spurters en zo geschiedde. Manuele Boaro (Saxo Bank), Stef Clement (Rabobank), Pier Paolo De Negri (Farnese Vini) en Angelo Pagani (Colnago-CSF Inox) verzorgden de vlucht van de dag, maar werden ingerekend door Team Sky dat Mark Cavendish wou laten spurten voor de punten die lagen te wachten aan de tussensprint en dat lukte ook. Zo pakte de Brit terug wat extra voorsprong op Joaquim Rodriguez voor de rode puntentrui.

Daarna was het de beurt aan Mickael Delage, nogmaals Clement, Olivier Kaisen en Martijn Keizer. Daar bleef uiteindelijk enkel Delage van over, die nog werd vergezeld door Lars Bak. Op 4km van de meet was het dan toch aan de spurttreintjes. Mark Cavendish was dan ook de gedoodverfde favoriet, maar dat was buiten Guardini gerekend. De Italiaan van Farnese Vini zette eerder aan dan Cav en bleef hem vlot voor. Ook Robert Ferrari, derde, kon niets aan zijn jonge landgenoot doen. Cavendish klopte gefrustreerd op het stuur en leek boos op Guardini. De spurt verliep echter volledig reglementair. Dennis Vanendert was eerste Belg op de tiende plaats. Jens Keukeleire zorgde voor een mooie 14de notering.

De ontknoping van deze Giro start vrijdag met een bergrit van 219 kilometer van Treviso naar de top van de Alpe di Pampeago (eerste categorie). Voor de slotklim staan het peloton nog drie beklimmingen te wachten.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer