Sport.be

Wielrennen

Sagan wint opnieuw in Zwitserland

11.06.2012 | Jesse Broekx

Belga

Peter Sagan blijft maar winnen. Na de openingsproloog heeft hij nu ook de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Joris Vangenechten kleurde mee de etappe.

Na de zware etappe  van zondag deden de renners het maandag een stuk rustiger. De tweede rit werd dan ook een echte overgangsetappe. Drie renners kleurden de etappe, waaronder onze landgenoot Jonas Vangenechten. Het trio mocht zelfs dromen van de zege, toen de voorsprong elf minuten bedroeg. Het peloton had weinig zin om te koersen.

Leider Rui Costa liet zijn mannetjes rijden, maar veel deden ze niet van de voorsprong af. Op 85 km van de meet werden ze dan toch wakker, maar een gesloten overgang dreigde vrij spel te geven aan de vluchters. Rui Costa was nog met zijn troepen door de overgang gereden, maar moest zich terug laten inlopen. De voorsprong bedroeg meer dan zeven minuten.

In de slotfase stonden er nog twee beklimmingen op het programma en die bleken te zwaar voor de vluchters. Vangenechten moest als eerste lossen, maar Morkov en Bonnafond gingen nog door. Met de streep in zicht werden ze toch gegrepen. Het was opnieuw Peter Sagan die het haalde. Tom Boonen hield zich in de achtergrond.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer