Sport.be

Wielrennen

PRE-Tour rit 4: Abbeville - Rouen

03.07.2012 | Erik Duchateau

Belga

Woensdag trekt het peloton in de vierde rit van de Ronde van Frankrijk langs de Picardische kust van Abbeville naar Rouen. Een massasprint lijkt onvermijdelijk.

Het peloton blijft een hele tijd langs de kust hangen, voor het opnieuw het binnenland intrekt richting Rouen. Het is ook langs de kust dat je de vier klimmetjes van vierde categorie vindt.

Daarna kunnen de spurters hun treintje op de rails zetten. Op tien kilometer van de streep ligt wel nog een helling, maar die mag de snelle mannen niet in de problemen brengen.

De voorspelling van Edwig Van Hooydonck
In Cyclo Sprint analyseerden twee ex-toprenners alle etappes: Lucien Van Impe de bergritten en Edwig Van Hooydonck de andere.

"De renners rijden langs de kust van Picardië en dat gaat mooie beelden opleveren. De laatste côte ligt op ongeveer 70 kilometer van de finish, ik verwacht in Rouen dus opnieuw een massaspurt."

"Maar dit is wel een pittige rit, de zoveelste al zo vroeg in de Tour. De organisatie verwacht duidelijk veel van de renners en wil meteen spektakel zien. Die vier klimmetjes onderweg zorgen er zeker voor dat het opnieuw een stresserende rit wordt, want zowel de spurters als de klassementsrenners willen vooraan zitten. Daar hou je als renner niet van."

"In deze etappe zal er al iemand stevig in het geel zitten. De ploeg van die leider mag dus onderweg ook het meeste werk opknappen. Als Mark Cavendish al gewonnen heeft, kan zijn ploeg het initiatief hier wel eens aan anderen laten."

Akkoord met Van Hooydonck? Hij deed zijn voorspelling enkele weken voor de start van de Tour. Wie verwacht jij in deze rit? Geef je mening onderaan dit artikel via Facebook!

Cyclo Sprint
De Tourspecial van Cyclo Sprint ligt sinds 25 juni in de winkelrekken!

Bovendien kan je het magazine deze maand kopen met een heerlijk boek erbij: "het allerbeste uit: beklim zelf de Tourcols met Lucien Van Impe". 
 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer