Sport.be

Wielrennen

RE-Tour rit 20: Rule, Britannia!

22.07.2012 | Gert-Jan Weyters

Belga

Na 3442 kilometer is er een einde gekomen aan de 99ste Ronde van Frankrijk. Na drie weken kunnen we besluiten dat het zwaartepunt qua rondewerk verschoven is naar Groot-Brittannië.

Quote van de dag
'Blijkbaar begint het al normaal te worden dat ik win in Parijs. Wel, ik kan zeggen dat het niet simpel is om hier de snelste te zijn'
Mark Cavendish won voor de vierde keer op de Champs Elysées.
Tweet van de dag
'Speechless!! Have been awesome three weeks, and I'm so proud to be part of this story #TDF12'
Christian Knees kan terugblikken op een schitterende drie weken.

ANALYSE:
Rule, Britannia! is een onofficieel volkslied van de Britten, maar is in de wielerwereld meer dan ooit van toepassing. De afgelopen drie weken stonden bijna geheel in het teken van de union jack. Bradley Wiggins domineerde samen met zijn ploeg de 99ste editie van de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst in de geschiedenis won een Engelsman de meest bekende wielerronde van deze planeet.

Team Sky werd opgericht om de beste renners van Groot-Brittannië te verenigen en om binnen een termijn van vijf jaar de Ronde van Frankrijk te winnen. Na amper drie jaar werd het doel al bereikt dankzij Wiggins. Voornamelijk de manier waarop is indrukwekkend te noemen.

Sky won maar liefst zes ritten. Mark Cavendish vierde driemaal in de spurt, Wiggins schreef twee tijdritten op zijn naam en Froome won een lastige bergrit en was zonder teamorders tot veel meer in staan. De Britten kunnen dus op ieder terrein uit de voeten. Het is nu al uitkijken naar de honderdste editie met Alberto Contador en Andy Schleck als voornaamste uitdagers in een clash tussen Groot-Brittannië en het 'vasteland'.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer