Sport.be

Wielrennen

Gerrans vloert Van Avermaet in Québec

07.09.2012 | Filip Cleeren

Belga

Simon Gerrans heeft vrijdag de GP van Québec op zijn naam geschreven. De Australiër klopte Greg van Avermaet in een sprint met twee.

Van Avermaet zette op zo'n drie kilometer van de streep de beslissende aanval in, toen Dries Devenyns en Chris Anker Sörensen, overlevers van een langere ontsnapping, werden gegrepen. Simon Gerrans, winnaar van Milaan - Sanremo, glipte vlot mee.

De twee werkten goed samen, want in de achtervolging probeerde éne Peter Sagan naar het duo te rijden. Dat lukte de Slovaak niet en dus vochten Van Avermaet en Gerrans het uit in de sprint. Van Avermaet ging als eerste aan, maar de Australiër was veruit de snelste en won met ruime voorsprong.

"Ik ben ontgoocheld," reageerde Van Avermaet. "Ik had de wedstrijd kunnen winnen, daar had ik de benen voor. Ik viel aan op de slotklim en heb alles gegeven. We moesten blijven gaan, Sagan was in de tegenaanval gegaan. Gerrans zat nog iets frisser."

Op de erelijst volgt de 32-jarige Gerrans, die zijn vierde zege van het seizoen boekte, Philippe Gilbert op. De Portugees Rui Costa (Movistar) werd derde. Ben Hermans (RadioShack) was de tweede Belg op plaats dertien.


 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer