Sport.be

Wielrennen

Valverde haalt het voor VdB

20.02.2013 | Jesse Broekx

Belga

Alejandro Valverde heeft de Ruta del Sol afgesloten met een nieuwe etappezege. Hij sluit de rittenkoers ook af als eindwinnaar. Jurgen Van den Broeck is tweede.

Jurgen Van den Broeck slaagde er in de slotrit, over 182,7 kilometer tussen Lucena en Rincon, niet meer in om Valverde nog van zijn troon te stoten en moest zo vrede nemen met de tweede plaats in de eindstand. De Spanjaard boekte woensdag na de proloog zijn tweede ritzege en gaf zo zijn eindwinst nog wat extra glans. Van den Broeck strandde in de rit op de zesde plaats. In de slotrit eindigden ook Sander Armée als vijfde en Bart De Clercq als zevende in de top tien.

Stef Clement en Tom Dumoulin waagden zich aan een lange vlucht in deze zware slotrit, gekruid met drie beklimmingen van eerste categorie. Ze namen maximaal 8:30 voorsprong, op de laatste klim van de dag werden ze gegrepen door een elitegroepje. In de slotkilometers streden twaalf renners voor de zege: Valverde, Quintana, Mollema, Van den Broeck, Gesink, Izagirre, Fuglsang, Armée, Navarro, Spilak, Rebellin en De Clercq. Een ultieme demarrage van Izagirre kende geen succes, waarna Valverde in de sprint Spilak, Rebellin, Mollema en Armée versloeg.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer