Sport.be

Wielrennen

Snelle Paolini klopt Vandenbergh in Omloop

23.02.2013 | Jesse Broekx

Belga

Luca Paolini heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. Hij reed samen met Stijn Vandenbergh naar de meet, maar de Italiaan was een pak sneller dan de lange man van Omega Pharma-Quick Step.

Het regende aanvallen in de openingsfase, maar niemand geraakte weg. Nu een dikke veertig kilometer lukte het een negental dan toch om weg te rijden. Clarke, Dempster, Vachon, Fouchard, Cousin, Smukulis, Lemoine vormden samen met de Belgen Sijmens en Van Hecke de kopgroep. Zij reden maximaal een kleine vijf minuten weg van het peloton. 

Dockx van Lotto-Belisol viel al snel weg. Hij kwam na zowat 69 km ten val. Een letsel aan het sleutelbeen was de eerste diagnose. "Laat ons hopen dat het geen breuk betreft. Gert is voor onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis van Geraardsbergen", liet persverantwoordelijke Arne Houtekier weten.

Op zo'n vijftig km van het einde werden de koplopers één voor één ingelopen. Dat kwam onder meer door aanvallen van Sylvain Chavanel en Greg Van Avermaet. De Fransman reed naar de overgebleven koplopers en liet hen snel achter. In de achtergrond probeerden Van Avermaet, Roelandts, Wynants, Thomas en nog vijf anderen naar de renner van Omega Pharma-Quick Step toe te rijden.

Chavanel werd bijgebeend en had met Vandenbergh een ploegmaat mee in de kopgroep. Hij hield zich dan ook afzijdig, terwijl Vandenbergh even later uit de kopgroep wegreed. Enkel Paolini kon volgen. In het peloton had Boonen zijn benen getest op de Molenberg, maar de zege was al lang gaan vliegen voor de grote groep. Het verschil met de koplopers liep km na km op.

De overige koplopers zagen dat het verschil met Vandenbergh en Paolini steeds groter werd. Voor de renner van Omega Pharma-Quick Step was dat wel een probleem, want in de sprint was de lange man trager dan de Italiaan. Vandenbergh probeerde nog te prikken, maar kon Paolini niet lossen. In de sprint was de 36-jarige Italiaan dan ook de betere. Hij bezorgt Katusha opnieuw een mooie overwinning. Sven Vandousselaere was derde.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer