Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet: 'Gemiste kans'

23.02.2013 | Jesse Broekx

Belga

Greg Van Avermaet (BMC) werd voor de start van de 68ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad bij de favorieten gerekend, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats.

"Ik zie mijn resultaat toch wel als een vorm van een gemiste kans", sakkerde Van Avermaet. "Stijn Vandenbergh en Luca Paolini reden weg op de Lippenhovestraat. Ikzelf zat daar net niet goed geplaatst en wou opschuiven omdat ik het gevaar voelde aankomen. Ik geraakte echter niet over de man voor mij en meteen konden die twee een gat slaan. Op een gegeven moment waren ze een halve minuut weg en dan wist ik al dat het lastig zou zijn om hen nog bij te benen."

"Ik had een heel goed gevoel vandaag, daarom ook dat ik fiks doortrok op de Molenberg om onze groep verder uit te dunnen. Daarna werd het me plots zwart voor de ogen. Ik denk dat ik een pak suikers te kort kwam, waardoor ik ietwat moest inhouden. En dan kwam die demarrage van Vandenbergh en Paolini waarop ik geen passend antwoord had. Ik ben echter goed aan het seizoen begonnen. Deze vijfde plaats is een bevestiging van mijn conditie. Natuurlijk had ik graag iets dichter bij de zege geweest en dichter geëindigd maar dat heeft dus niet mogen zijn.''

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer