Sport.be

Wielrennen

Parijs-Nice: Belgische deelnemers ambitieus

01.03.2013 | Niels Dirkx

Belga

Met een vlakke proloog over net geen drie kilometer in het Franse Houilles wordt zondag de 71e editie van Parijs-Nice op gang geschoten.

Voor het eindklassement rekenen ze bij Omega Pharma-QuickStep niet op een Belg, maar Tom Boonen en Gianni Meersman kunnen mogelijk wel voor een dagsucces zorgen. "Voor ritwinst komen Boonen en Meersman, na zijn succes van vorig jaar, in aanmerking", aldus ploegleider Wilfried Peeters. "Maar in eerste instantie is Parijs-Nice voor Boonen een nieuwe stap naar topconditie in het klassieke voorjaar. Al zullen we een kans op ritwinst voor Tom uiteraard niet laten liggen."
   
Een stevig eindklassement voor Bart De Clercq is de bekommernis bij de mensen van Lotto-Belisol. "Met een negende plaats in de Ronde van San Luis en een vijfde plaats in de eindstand van de Ruta del Sol heeft Bart aangetoond dat hij de conditie te pakken heeft", weet ploegleider Mario Aerts. "Bart moet bij de eerste tien kunnen finishen aan de Azurenkust. Daarnaast hebben we nog Françis De Greef die in het vele klimwerk dat ons te wachten staat aardig voor de dag kan komen."
   
Bij het Nederlandse Vacansoleil-DCM zetten ze alles op de Nederlander Lieuwe Westra en Thomas De Gendt. "Met Westra en De Gendt kunnen we opnieuw op zoek naar ritzeges zoals vorig jaar. De Gendt moet overigens meer ambiëren. Een stevig eindklassement met hem is eigenlijk onze hoofdbetrachting", verduidelijkte ploegleider Hilaire Van der Schueren.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer