Sport.be

Wielrennen

Boonen stapt uit ondergesneeuwde Milaan-Sanremo

17.03.2013 | Erik Duchateau

Belga

Door sneeuw en koude is Milaan-Sanremo met meer dan 50 km ingekort. Er volgde een herstart in Cogoleto, maar Tom Boonen bleef in de bus en gaf er de brui aan.

De renners moeten na de herstart in Milaan-Sanremo nog 126,5 km afleggen. De organisatie besliste door het winterweer de koers deels te neutraliseren en de beklimmingen van de Turchino en Le Manie te schrappen. De 104de editie van La Primavera is zo nog 245 km in plaats van 298 km lang.

De herstart gebeurde om 15 uur in Cogoleto. De zes koplopers (Bak, Lastras, Montaguti, Belkov, Fortin, Rosa) begonnen met een voorsprong van 7:10 op het peloton.

Een rist renners besliste niet meer te starten in Cogoleto. Onder meer Tom Boonen, Stijn Vandenbergh en Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick.Step) bleven in de bus.

"Ik heb er geen zin meer in", vertelde Boonen. "Dit is geen normaal verloop meer van een wedstrijd. De eerste uren waren bijna onmenselijk. Probeer maar eens enkele uren te fietsen in de sneeuw."
 
"Zeker honderd renners waren al gelost toen de organisatoren met hun beslissing voor de pinnen kwamen om de wedstrijd te neutraliseren. Al de geloste renners van de eerste uren mochten na een tochtje met de bus gewoon opnieuw met de grote groep van start gaan. Dat kan ik geen normaal verloop meer noemen en daarom geef ik er liever de brui aan."
 
"Ik denk dat vele jongens uit het peloton mijn voorbeeld hadden willen volgen. Maar er spelen natuurlijk ook andere belangen mee. Maar voor mij hoefde het echt niet meer."

Of deze opgave in Milaan-Sanremo iets zal veranderen aan de planning van Tom Boonen voor de komende week, moet nog uitgemaakt worden. Misschien gaat de Belgische kampioen woensdag wel van start in Dwars door Vlaanderen om nog de nodige kilometers te halen in het vooruitzicht van de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer