Sport.be

Wielrennen

Boonen: 'Knieblessure lijkt mee te vallen'

26.03.2013 | Gert-Jan Weyters

Belga

Tom Boonen liet zich opmerken in de Driedaagse De Panne - Koksijde. Lees zijn reactie en die van de andere hoofdrolspelers.

"Ik kan voorlopig iedereen wel wat geruststellen. Ik mag dan wel een beetje last van mijn knie gehad hebben, maar niet van die aard dat het mij verontrust", verklaarde Tom Boonen na de openingsetappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde. "Ik hoop nu maar dat er zich geen vocht ophoopt in mijn rechterknie of er geen ontsteking komt. Meestal heb je het meest last de tweede dag na een val, dus dat was vandaag en het was niet zo erg. Ik word dagelijks onder handen genomen door de kinesist met ultrason en moet ook nog veel ijspakken leggen om de zwelling tegen te gaan."

SAGAN: 'UITERST BLIJ'

"Ik ben natuurlijk uiterst blij met deze zege, maar bovendien leverde deze etappe mij nog wat extra trainingskilometers op", verklaarde Peter Sagan (Cannondale) na zijn ritwinst in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Even was er wat opschudding na de finish omdat Sagan onregelmatig zou gesprint hebben. "Er was nu eenmaal een curve in het parkoers, waardoor de weg plots versmalde en het leek alsof ik de deur dichtdeed voor Arnaud Démare. Maar ik deed niets verkeerd. Bovendien was er nog voldoende ruimte naast mij."

Woensdag heb ik wellicht een nieuwe kans, want ook de tweede rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde eindigt meestal op een sprint", reageerde de Fransman Arnaud Démare. "Peter Sagan wint heel nipt. De wedstrijdcommissarissen vonden dat Sagan niet van zijn lijn ging. Omdat het parkoers wat smaller werd was er dus, volgens hen, geen incident. Als ik de beelden bekijk had ik misschien wel beter mijn handen aan mijn stuur gehouden en voort gesprint. Het was een heel lastige koers. Pas op het einde geraakten we met tien man weg. Wij hebben toen alles uit de kast moeten halen om voorop te blijven. In de sprint haalde ik het dus juist niet. Het zou mijn eerste zege van het seizoen geweest zijn."

COMMEYNE OUT

Davy Commeyne heeft een steutelbeenbreuk overgehouden aan de val die hij dinsdag maakte in de eerste rit van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Dat maakte zijn team Accent.jobs-Wanty  bekend. De 32-jarige renner zal zondag niet kunnen starten in de Ronde van Vlaanderen.  Commeyne had ook de Scheldeprijs (3 april) en de Grand Prix Pino Cerami (4 april) op zijn programma staan.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer