Sport.be

Wielrennen

Fédrigo krijgt 66 kilo Camembert

09.04.2013 | Kersten Steurbaut

Belga

Pierrick Fédrigo heeft dinsdag Parijs-Camembert op zijn palmares bijgeschreven. De renner van Française des Jeux was de snelste van een kleine kopgroep.

Na 206 kilometer tussen Magnanville en Vimoutiers was de 34-jarige Fédrigo sneller dan zijn drie Franse medevluchters. De tweede plaats ging naar Sylvain Georges (AG2R-La Mondiale), voor Pierre Rolland (Europcar) en Julien Antomarchi (La Pomme Marseille). Op de erelijst volgt Fédrigo zijn landgenoot Pierre-Luc Périchon op.  Fédrigo krijgt dankzij zijn overwinning zijn gewicht in Camembert. In zijn geval zo een 66 kilo.

Het venijn zat in de staart van Parijs-Camembert. Nadat onze landgenoot Tim Declercq een hele poos aan de leiding gereden had in het gezelschap van Cédric Pineau en de Engelsman Britton, sloten op zowat twintig kilometer van het einde Bryan Coquard, Mickael Cherel, Julien Antomarchi, Julien El Fares en Mike Terpstra aan.

Toch waren het niet deze acht renners die voor de overwinningen konden spurten. In het zicht van de finish kwamen nog vier andere renners in de spits: Pierrick Fédrigo, Pierre Rolland, opnieuw Julien Antomarchi en Sylvain Georges.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer