Sport.be

Wielrennen

Sivtsov snelt naar de zege in Trentino

17.04.2013 | Tom Van Aken

Belga

Konstantin Sivtsov heeft de derde etappe in de Ronde van Trentino gewonnen. De Wit-Rus van Sky haalde het na een tempoversnelling in de slotklim.

De derde rit was 224,8 kilometer lang met start in het Oostenrijkse Sillian en aankomst in het Italiaanse Vetriolo Terme.

Op de slotklim van eerste categorie gingen drie renners aan de haal. Sivtsov, Rolland en Pirazzi bouwden een kleine voorsprong uit op een eerste achtervolgende groep waaruit de Tsjech Josef Cerny (CCC Polsat), leider in de stand, moest lossen.

Astana was met zes renners sterk vertegenwoordigd in de selecte achtervolgende groep en bepaalde het tempo. Maar dat deed Sivtsov vooraan ook. Hij verhoogde het tempo en reed zijn twee metgezellen er af.

Het werk van Astana was in dienst van Nibali. Die versnelde en enkel Pozzovivo, Santambrogio en Wiggins konden volgen. Santambrogio ging in de laatste kilometer nog op zoek naar de zege, maar kwam vier seconden te laat. Nibali en Wiggins werden derde en vierde op negentien seconden. Het peloton eindigde op ongeveer zeven minuten. 

Maxime Bouet, die de eerste rit won, wordt opnieuw leider.

Rit 2 - Uitslag
1. Kanstantin Sivtsov (WRu/Sky) de 224,8 km in 5u48:07
2. Mauro Santambrogio (Ita) op 0:04
3. Vincenzo Nibali (Ita) 0:19
4. Bradley Wiggins (GBr)
5. Domenico Pozzovivo (Ita) 0:28

Stand na rit 2
1. Maxime Bouet (Fra) 8u55:48
2. Kanstantin Sivtsov (WRu) op 3:19
3. Pavel Kochetkov (Rus) 3:35
4. Bradley Wiggins (GBr) 3:48
5. Vincenzo Nibali (Ita) 3:57Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer