Sport.be

Wielrennen

Gilbert: 'De Saint-Nicolas liegt nooit'

21.04.2013 | Ward Bollen

Belga

Wereldkampioen Philippe Gilbert kon in La Doyenne rekenen op een sterke ploeg, maar de kopman zelf bleek uiteindelijk net niet goed genoeg om echt mee te spelen voor de zege.

"De Côte de Saint-Nicolas liegt nooit, daar spreken de benen", verklaarde Gilbert. "Ik was goed, maar helemaal op het einde miste ik die enkele procentjes die ik nodig had om echt mee te spelen voor de  overwinning. De renners vooraan waren gewoon iets beter." 

"Het is uiteraard jammer dat ik mijn voorjaar afsluit zonder zege, maar als je alles hebt gegeven, mag je geen spijt hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat het in de trui van wereldkampioen heel moeilijk is  om een grote zege te boeken. Je wordt toch serieus geviseerd en dan moet je echt heel sterk zijn om te kunnen winnen." 

"Na een korte rustperiode rijd ik in Californië. Momenteel sta ik  binnen de ploeg ook op de shortlist voor de Tour. We hebben twaalf, dertien namen voor de negen plaatsen. Ik vermoed dat de beslissing over een tiental dagen zal worden genomen."

MARTIN

"Ik kan het nauwelijks geloven", zei de neef van Stephen Roche kort na zijn triomf. "We hebben hier als team hard voor gewerkt. Het werk dat Ryder Hesjedal helemaal op het einde nog opknapte, was van enorm groot belang. Daardoor konden we de groep met Gilbert op afstand houden." 

"Toen vervolgens Rodriguez versnelde en ik zag dat de anderen even  inhielden, voelde ik dat de beslissing aan het vallen was en moest ik er gewoon voor gaan. Ik kwam op het goede moment in Rodriguez' wiel. Ik had nog heel even de tijd om wat te recupereren en dan zelf te versnellen. Wachten tot een sprint vond ik immers geen optie."

VAN AVERMAET

"Ik had vandaag niet de benen om zelf de finale te rijden", erkende hij. "Ik heb me lang proberen sparen en op de Côte de Colonster was ik even mee met Contador en enkele anderen, maar ik voelde dat ik er op mijn limiet zat. Daarom was het beter om te proberen om Philippe goed af te zetten aan de voet van de Saint-Nicolas. Hij was zeker niet slecht, maar blijkbaar waren er een paar beter." 

"Ik ben blij dat het voorjaar achter de rug is. Een overwinning zat  er niet in voor mij, maar ik ben wel tevreden. Ik was goed tijdens de Vlaamse weken, werk dat me toch nog iets beter ligt dan dit, en  heb het zo lang mogelijk proberen rekken. De komende week zal je mij niet veel op mijn fiets zien."

VANENDERT

"De conclusie is simpel, ik was net niet goed genoeg om mee te zijn", aldus Vanendert. "Je voelde zo aan dat het daar zou gebeuren en dan zijn er geen excuses meer. Veel voorsprong namen ze niet en ik hoopte er nog even op dat ze vooraan niet zouden beginnen demarreren  en wij nog zouden kunnen terugkeren, maar die hoop bleek ijdel."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer