Sport.be

Wielrennen

Meersman juicht in Romandië

26.04.2013 | Jesse Broekx

Belga

Gianni Meersman heeft dan toch zijn tweede ritzege in de Ronde van Romandië geboekt. Hij klopte Francesco Gavazzi in de sprint. De Belg staat nu derde in het algemene klassement.

Na twee relatief vlakke aankomsten werd de etappe van Payerne naar Payerne beslist in de afdaling. Onderweg moesten de renners over vier beklimmingen. De laatste klim lag op 17 km van de meet, maar nadien lag er nog een gelijkaardige berg op het parcours maar daar waren geen punten meer te verdienen.

Zoals in bijna alle ritten kreeg een klein groepje een ruime voorsprong die opliep tot bijna vijf minuten. Burghardt, Kruijswijk, Bérard, Reza, Bilbao en Brändle zongen het wel niet uit tot de finish. Hun verhaal zat er op een kleine 50 km van het einde op. Lang duurde het niet vooraleer er een nieuwe vlucht ontstond. Het waren Porte, Clement, Gasparotto, Malori, Petrov, Fedrigo, De Greef, Van de Walle en Rolland die het probeerden. Zij reden een halve minuut bij elkaar, maar kregen amper speelruimte. Met nog 33 km te gaan was alles weer samen.

Op de laatste beklimming voor de punten probeerden enkele jongens weg te rijden. Grote verschillen kwamen er niet. Het waren Stortoni en Gasparotto die het langste voorop bleven, maar nog voor de slotklim waren ze er aan. De ploeg van leider Froome, Team Sky, controleerde de wedstrijd. Malori deed nog een poging, maar door het werk van Sky en Omega Pharma-Quick Step werd de Italiaanse tijdrijder nog gegrepen. Zo kon Meersman voor zijn tweede zege sprinten en de Belg werkte het ploegenwerk uitstekend af.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer