Sport.be

Wielrennen

Navardauskas rijdt naar zege

15.05.2013 | Jesse Broekx

Belga

Vorig jaar reed hij al twee dagen in het roze en nu heeft Ramunas Navardauskas de elfde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Daniel Oss was tweede.

Het tempo lag erg hoog in het eerste wedstrijduur, maar na 70 km raakten toch twintig renners weg: de Belgen Pauwels, Veuchelen en Keukeleire, Navardauskus, Bonnafond, Rodriguez, Pirazzi, Martens, Oss, Sarmiento, Duque, Martinez, Le Bon, Gusev, Cobo, Popovych, Puccio, Gretsch, Petrov en Di Luca verzamelden een voorsprong die opliep tot 6 minuten. Enkel Astana, Lotto Belisol en Lampre hadden geen mannetje in de kopgroep, waardoor de leiders mochten wegrijden.

De voorsprong van de leiders schommelde voortdurend, maar in het peloton leek niemand aan de ritzege te denken. Daardoor mochten de vluchters beginnen de hopen. Op het eerste klimmetje hadden ze 5:28 op de grote groep. Rodriguez had de bergpunten gepakt. Ook aan de streep waren nog enkele punten te verdienen.

In de afdaling van de eerste beklimming reed Gretsch weg van zijn kompanen. De Duitser pakte meer dan een minuut voorsprong op de achtervolgers. Door een aantal speldenprikken bij de tweede groep slonk de voorsprong snel. Navardauskas en Oss reden naar de Duitser. Zo begonnen ze met drie aan de slotklim. Het trio had een voorsprong van twee minuten op de rest bij de voet.

Navardauskas bleek de sterkste. Eerst lieten Oss en hij Gretsch achter en later moest ook de BMC-renner lossen. Daardoor reed de Litouwer solo naar de zege. In de achtergrond probeerde Duque nog tot bij Oss te komen. Ondertussen was Navardauskas wel vliegen. Hij kwam eenzaam aan in Vajont. Oss was tweede voor Pirazzi.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer