Sport.be

Wielrennen

Boasson Hagen is te snel voor Meersman

04.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

Edvald Boasson hagen heeft de derde etappe in de Dauphiné gewonnen. Hij haalde het voor Michael Matthews en Gianni Meersman. De etappe werd gekleurd door een lange ontsnapping.

Met Sander Cordeel zat er één Belg in de lange ontsnapping. De renner van Lotto-Belisol kreeg het gezelschap van Fumiyuki Beppu, Jacob Rathe en Juan Antonio Flecha. Samen verzamelden ze een voorsprong van ruim 6 minuten.

In het peloton waren het de mannen van gele trui David Veilleux die werkten. Ploegleider Andy Flickinger vertelde nogmaals dat de Canadees (nog) niet geselecteerd is voor de Tour. "Hij heeft punten gescoord, maar is niet opgenomen in de selectie." In de Canadese media was er sprake dat Veilleux de Ronde van Frankrijk zou rijden.

Door het werk van Europcar zakte de voorsprong van de vier leiders wel snel. Op 25 km van de meet hadden ze nog minder dan een minuut. Dat was ook te danken aan FDJ en Omega Pharma-Quick Step, die op een massaspurt rekenden. Ondertussen was Gaetan Bille uit de wedstrijd gestapt. "Gaetan heeft af te rekenen met problemen aan de knie", zegt Lotto Belisol-sportdirecteur Herman Frison. "Verder rijden zou de zaak alleen maar verergeren zodat een opgave de enige juiste beslissing bleek."

Het was Cordeel die het vooraan het langste volhield, maar op 13 km van de meet werd hij gegrepen. Toch was het verhaal van Lotto Belisol nog niet over, want enkele kilometers verder trok Bart De Clercq samen met Laurent Didier in de aanval. Zij reden weg op het slotklimmetje en verzamelden een tiental seconden. De Belg liet zijn medevluchter wel snel achter en reed solo naar de meet.

Toch moest ook De Clercq de strijd staken, want op 3 km van het einde werd hij bijgehaald door Kwiatkowski. De Pool kreeg enkele meters en kon naar de Belg rijden. Een sprint kon echter niet vermeden worden en daarin was Edvald Boasson Hagen de beste. Gianni Meersman kwam als derde over de meet.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer