Sport.be

Wielrennen

Kristoff klopt Sagan in Zwitserland

12.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

Alexander Kristoff heeft de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij won in een sprint bergop van Peter Sagan en Arnaud Démare. Mathias Frank blijft leider.

De vijfde etappe tussen Buochs en Leuggern werd gekleurd door een kopgroep van vier. Daar zaten met Stijn Devolder en Kevin Pauwels twee landgenoten. Het kwartet kreeg echter geen vrijgeleide en hadden nooit meer dan 2'25" voorsprong. Beetje bij beetje knabbelde het peloton wat af van de achterstand en op 24 km van het einde zat het avontuur van de vier er op.

Een massaspurt was dus niet meer uitgesloten. Toch zou het niet per se een snelle man winnen, want de laatste kilometer ging bergop. Het maakte een sterke man als Peter Sagan meteen de té kloppen man. Misschien kon ook Tom Boonen een rol spelen. De Belgische kampioen zat attent vooraan in het peloton tijdens de finale. Ook Orica-GreenEdge was aanwezig voor Matt Goss.

In de laatste kilometer zakte Boonen weg, maar Sagan, Matti Breschel en Arnaud Démare zaten wel goed. Ook Alexander Kristoff was er nog bij. De Noor sprong op kracht weg van de rest en nam de maat van Sagan en Démare. Mathias Frank blijft leider.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer