Sport.be

Wielrennen

Alexander Porsev wint eerste etappe

13.06.2013 | Ward Bollen

Belga

Alexander Porsev (Katusha) heeft donderdag de eerste rit in lijn, met start in Luxemburg en finish na 183,8 kilometer in Hautcharage, van de Ronde van Luxemburg (2.BC) gewonnen.

De 27-jarige Rus was in een massasprint net iets sneller dan de Duitser Gerald Ciolek en de Spanjaard Juan José Lobato. De Fransman Jimmy Engoulvent (Sojasun) blijft leider in het algemeen klassement.

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met twee renners. Dat waren de Colombiaan Duber Armando Quintero in het gezelschap van de Zuid-Afrikaan Jay Thomson. Staf Scheirlinckx reageerde net iets te laat, bleef een hele poos tussen de twee vluchters en het peloton in zwemmen en moest zich na verloop van tijd toch gewonnen geven. Hij werd ingehaald door de grote groep. 

Na 130 kilometer wedstrijd ging het voor de Colombiaan Duber Armando Quintero allemaal veel te vlug en hij moest zijn metgezel laten rijden. Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden, van elk 10,6 kilometer, had het peloton de eenzame vluchter in het vizier. Het duurde dan ook niet lang voordat Jay Thomson weer tot de orde geroepen werd. 

Dat was het sein voor de Luxemburger Helmig Christian om op 11 kilometer van de eindmeet zijn kans te gaan, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide. In de daaropvolgende sprint haalde de Rus Alexander Porsev het. 

Vrijdag rijden de renners van Schifflange naar Walferdange over 173,1 kilometer.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer