Sport.be

Wielrennen

Nizzolo is snelste in Luxemburg

14.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

Giacomo Nizzolo heeft de derde rit in lijn in de Ronde van Luxemburg gewonnen. Hij was sneller dan Marko Kump en Paul Martens. Thomas De Gendt reed lange tijd op kop.

Na 173,1 kilometer van Schifflange naar Walferdange was de 24-jarige Italiaan de snelste van een compacte groep. De Sloveen Marko Kump werd tweede, de Duitser Paul Martens derde. De 28-jarige Fransman Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) nam de gele leiderstrui over van zijn team- en landgenoot Jimmy Engoulvent.

Na een schuchtere poging van onder andere Willem Wauters en Kevin Hulsmans slaagde Thomas De Gendt er na 15 kilometer wedstrijd in om samen met de Fransman S├ębastien Turgot en de Italiaan Mattia Pozzo een aanval op poten te zetten. Zij mochten tot maximaal zeven minuten voor de grote groep uit rijden. Na 135 kilometer koers moest Turgot er af. Later kon ook Pozzo het tempo van De Gendt niet aan, zodat de Waaslander alleen zijn weg moest vervolgen.

Op 13 kilometer van de finish was ook zijn liedje uitgezongen. In volle finale glipte een groep van zo'n 30 renners weg van de rest. In de daaropvolgende sprint boekte Nizzolo zijn eerste zege van het seizoen.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer