Sport.be

Wielrennen

Sagan sprint machtig naar Zwitserse zege

15.06.2013 | Filip Cleeren

Belga

Peter Sagan heeft weer raak geschoten in de Ronde van Zwitserland. In Bad Ragaz klopte hij Daniele Bennati en Philippe Gilbert.

De voorlaatste etappe in Zwitserland was er eentje voor de sprinters, al zorgde een stevige knik in de laatste tien kilometer voor de nodige scheuren.

Philippe Gilbert liet zich in de slotfase even zien. Na het lastig klimmetje sprong de wereldkampioen weg uit het verzameld peloton. Ver droeg zijn poging niet, maar hij forceerde zo wel mee een breuk in het peloton. Cannondale en Saxo-Tinkoff controleerden voor kopmannen Peter Sagan en Daniele Bennati.

Cannondale trok de spurt perfect aan voor de 23-jarige Sagan, die relatief vlot standhield tegen Bennati en zo zijn tweede zege pakt in de Ronde van Zwitserland. Wereldkampioen Gilbert werd derde en maakte een degelijke indruk. Maxime Monfort finishte als negende.

De 26-jarige Zwitser Mathias Frank (BMC) behield de gele leiderstrui. Hij start zondag in de slotetappe, een klimtijdrit over 26,8 kilometer, met een voorsprong van 13 seconden op de Portugees Rui Costa, de eindwinnaar van vorig jaar. De Tsjech Roman Kreuziger is op 23 seconden derde.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer