Sport.be

Wielrennen

Dehaes sprint naar het delirium

23.07.2013 | Kersten Steurbaut

Belga

Kenny Dehaes heeft de vierde etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De renner van Lotto-Belisol was de snelste in een groepsspurt. Alexandr Kolobnev blijft leider.

De vierde etappe leidde de renners over 197 kilometer van Andenne naar Clabecq. Vier renners vormden de vlucht van de dag. De Fransman Pichot reed samen met drie Belgen (Jérôme Gilbert, Prémont en De Winter) een maximale voorsprong van veertien minuten bij elkaar. In eerste instantie maakten ook Tim Declercq en Jan Ghyselinck deel uit van de ontsnapping, maar zij lieten zich al snel inlopen door het peloton.

In de finale probeerden leider Alexandr Kolobnev, Paul Martens en Marco Marcato nog een gooi te doen naar de dagzege, maar onder impuls van Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol werd het trio opnieuw tot de orde geroepen.

Tom Boonen zat te ver geplaatst om zijn tweede zege in drie dagen te boeken en hield al snel de benen stil. Kenny Dehaes rondde het ploegwerk wél perfect af en sprintte voor Giacomo Nizzolo en Danilo Napolitano naar de dagzege. Kolobnev finishte in het peloton en blijft leider.

Voor Dehaes is het al de vijfde overwinning van het seizoen. Eerder won hij al de Trofeo Palma Mallorca, de Handzame Classic, Halle-Ingooigem en de GP Dubois.

"OPNIEUW VOLWAARDIG RENNER"

"Dankzij Lotto-Belisol en trainer Paul Van den Bosch ben ik opnieuw renner geworden", reageerde Kenny Dehaes dinsdag na zijn ritzege in de Ronde van Wallonië. De 28-jarige Dehaes kwam vijf jaar geleden met roffelende trom het profpeloton binnen met ritwinst in Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van België. Het leverde hem een contract op bij Katusha, maar al na een half seizoen werd zijn contract daar ontbonden en maakte hij de overstap naar Lotto.

"Katusha was een vergissing. Bij Lotto kreeg ik een ander trainingschema en van de ploeg mocht ik rustig groeien door te werken voor Gilbert en Greipel, tot ik dit jaar met de Giro mijn eerste grote ronde mocht rijden. Met de Ronde van Zwitserland er bovenop werd ik nog sterker en volgden de successen. Greipel voor het grote werk en ik voor het kleinere, lijkt me een goede deal en daarom heb ik mijn contract bij Lotto-Belisol met twee jaar verlengd."

"Dat ik hier won, heb ik te danken aan mijn ploegmaats. Niemand was bereid om mee te werken toen de vier vluchters een kwartier voorsprong hadden. Jurgen Van de Walle is er dan maar mee begonnen."

Rit 4 - Uitslag
1. Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) de 197,1 km in 4u57:15
2. Giacomo Nizzolo (Ita)
3. Danilo Napolitano (Ita)
4. Raymond Kreder (Ned)
5. Romain Feillu (Fra)
6. Davide Appollonio (Ita)
7. Michael Van Staeyen
8. Luca Paolini (Ita)
9. Olivier Chevalier
10. Nico Sijmens

Stand na rit 4
1. Alexandr Kolobnev (Rus/Katusha) 18u39:51
2. Anthony Geslin (Fra) op 0:06
3. Greg Van Avermaet 0:22
4. Björn Thurau (Dui) 0:28
5. Jean-Pierre Drucker (Lux) 0:31
6. Tim Wellens
7. Laurens De Vreese 0:32
8. Jan Ghyselinck
9. Marco Marcato (Ita) 0:33
10. Tiago Machado (Por)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer