Sport.be

Wielrennen

Weening pakt eindwinst in Polen

03.08.2013 | Ward Bollen

cyclismactu

Bradley Wiggins heeft zaterdag de slotetappe van de Ronde van Polen, een tijdrit van 37 kilometer, gedomineerd. Pieter Weening (Orica-GreenEdge) finishte als zesde en behaalde zo de eindzege.

De Tourwinnaar uit 2012 legde de 37 kilometer 56 seconden sneller af dan de Zwitserse tijdritspecialist Fabian Cancellara (RadioShack). De Amerikaan Taylor Phinney (BMC) werd derde op 1:14. Kristof Vandewalle (Omega Pharma-Quick.Step), op 1:40, was de eerste Belg met de vijfde plaats. Ben Hermans (Radioshack) werd 30ste op 3:34 van Wiggins en strandde zo op de 12de plaats in de eindstand.

Pieter Weening stond voor de slotdag vijfde op 27 seconden van het geel, maar kon alle renners boven hem nog bijbenen. Hij hield uiteindelijk dertien seconden over op Jon Izaguirre en zestien op Christophe Riblon, de vorige leider, die veertiende werd in de tijdrit.

Ben Hermans diende minstens negende te eindigen om België eind september met negen renners naar het WK in Firenze te laten gaan. Dat lukte dus niet. Nu kan bondscoach Carlo Bomans slechts zes of zeven wielrenners selecteren.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer