Sport.be

Wielrennen

Stybar: 'Niet hier om te winnen'

18.08.2013 | Jesse Broekx

Cor Vos

Zdenek Stybar kroonde zich in Geraardsbergen tot eindwinnaar van de Eneco Tour, maar dat was ook voor de Tsjech een verrassing. "Ik was niet hier om te winnen."

"Dit is helemaal onverwacht", gaf Stybar toe. "Na mijn blessure heb ik lang moeten wachten en wist ik niet hoe de conditie ging zijn. In de Ronde van Polen bleek die wel goed, maar ik was niet hier om te winnen."

"Ik dacht aan de top 10 en misschien met een heel goede conditie zelfs de top 5, maar ik had nooit verwacht te kunnen winnen", aldus Styby. Met deze eindzege zet de Tsjech een grote stap in zijn carrière als wegrenner. "Dit is een grote overwinning voor mij. Ik heb hier twee etappes gewonnen en ook gisteren was het bijna raak. Dit is super!"

De Tsjech is dan ook zeer tevreden over zijn conditie en dat hij het veldrijden links liet liggen voor de weg. "Ik ben blij dat ik die stap heb gezet", glunderde hij. "Gisteren dacht ik dat het misschien een beetje te steil was voor mij, maar etappes zoals vandaag doe ik wel graag."

Stybar dacht echter dat de eindzege naar zijn ploegmaat Sylvain Chavanel zou gaan. "Toen hij wegreed, wou ik vooral mijn tweede plaats behouden", verduidelijkte hij. "Maar op de slotklim heb ik alles of niets gespeeld. Dat Stannard nog voorop was, wist ik niet. Maar gelukkig had ik hem nog, want zonder de Brit was het heel moeilijk."

De etappe gunnen aan de renner van Sky zat er echter niet in. "Ik kon heel moeilijk inschatten hoeveel voorsprong we hadden", legde Stybar uit. "Toch vind ik het nu wel spijtig dat ik de etappe niet aan hem heb gelaten, maar ik kon de benen niet stilhouden."

De winnaar van de Eneco Tour had ook nog mooie woorden voor nummer twee Tom Dumoulin. "Chapeau wat hij heeft gedaan. Hij was heel sterk", strooide Styby met complimenten. "Als hij dezelfde benen had als gisteren, zou het heel moeilijk worden. Maar vandaag was het heel moeilijk om te controleren."

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer