Sport.be

Wielrennen

Dumoulin: 'Stybar was heel sterk'

18.08.2013 | Jesse Broekx

Cor Vos

Op de slotdag van de Eneco Tour moest de Nederlander Tom Dumoulin zijn meerdere erkennen in Zdenek Stybar. Bij de tempoversnelling van de Tsjech in volle finale kon Dumoulin niet meeglippen.

"Ik kon het wiel van Zdenek Stybar niet houden", vertelde de ontgoochelde Nederlander na afloop. "Ik had niet de benen van gisteren, maar ik moet wel toegeven dat Zdenek Stybar enorm sterk was."

"Ik heb me niet laten verrassen, want ik zat in volle finale netjes in zijn wiel. Bij zijn tempoversnelling had ik simpelweg geen passend antwoord. Ik moest hem gewoon laten rijden. Dat is alles. Ik deed wat ik moest doen."

Dumoulin kende een zware dag. Zijn leiderstrui werd meermaals aangevallen. "Toen Sylvain Chavanel aanging, kreeg ik het toch wel even benauwd", gaf de jonge Nederlander toe. "Daar werd mijn leiderspositie een eerste keer bestookt. Gelukkig kreeg ik daar de steun van andere ploegen die hun klassement aan het verdedigen waren."

"Op de Denderoordberg kwam alles weer samen en van dan af was het de wet van de sterkste. En die moest ik dus ondergaan. Ik moet niemand een verwijt maken. Ik was het die niet goed was en niet mee kon met Stybar. Ik kon zijn wiel nu eenmaal niet houden en verloor daardoor de Eneco Tour."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer