Sport.be

Wielrennen

Astana grijpt meteen de macht

24.08.2013 | Gert-Jan Weyters

Belga

Astana heeft de ploegentijdrit in de Vuelta gewonnen. Vincenzo Nibali pakt meteen belangrijke seconden op de andere klassementsrenners. Nibali liet de leiderstrui aan Janez Brajkovic.

Omega Pharma-Quick.Step, dat als achtste van start ging, zette met 30:15 een scherpe tijd neer. De wereldkampioen ploegentijdrit, onder leiding van de Duitser Tony Martin, moest echter nog het RadioShack-Leopard van de Zwitser Fabian Cancellara en het Astana van de Italiaanse Giro-winnaar Vincenzo Nibali laten voorgaan. Lotto-Belisol vertrok als 12de en finishte uiteindelijk als 13de.

Topfavoriet Vincenzo Nibali toonde zich een groot kopman. Hij liet in de laatste meters knecht Janez Brajkovic de kop nemen. Brajkovic is zo de eerste leider van de Ronde van Spanje. Dankzij de knappe prestatie van Astana pakt Nibali belangrijke seconden op de andere klassementsrenners.

Na afloop was de Duitse hardrijder Tony Martin tevreden met de derde stek van zijn ploeg. "We kenden een heel snelle start. Jammer genoeg verloren we enkele renners na de afdaling. We moesten moeite doen om nog met vijf te kunnen finishen. Ik ben tevreden met de derde stek, ook al willen wij altijd winnen in een tijdrit", zei Martin na afloop.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer