Sport.be

Wielrennen

Hattrick voor Bouhanni, leiding voor Voeckler

29.08.2013 | Kersten Steurbaut

Belga

In de schaduw van de Ronde van Spanje is Nacer Bouhanni aan een opvallende reeks bezig. De Fransman scoorde een hattrick in de Ronde van Poitou-Charentes. De leiding is voor Thomas Voeckler.

De Fransman Thomas Voeckler (Europcar) heeft donderdagavond de vierde etappe in de 27ste editie van de Ronde van Poitou Charentes gewonnen. In een tijdrit over 22,8 kilometer van  Charroux naar Civray was hij 23 seconden sneller dan de Rus Mikhail Ignatiev. De Zweed Gustav Erik Larsson werd op 26 seconden derde. Maxime Vantomme was met een dertiende plaats op 0:51 beste Belg.

De 34-jarige Voeckler is ook de nieuwe leider. Hij neemt het over van zijn landgenoot Nacer Bouhanni, winnaar van de eerste drie etappes, waarvan de derde donderdagochtend. In de stand heeft Voeckler 26 seconden voor op Ignatiev en 37 op de Fransman Arnaud Gerard. In de stand is Vantomme zevende op 0:50.

OCHTENDETAPPE

Bouhanni startte sterk aan het seizoen met ritzeges in de Ronde van Oman en Parijs-Nice. Daarna ging het bergaf met de Franse kampioen van 2012. In de Ronde van ItaliĆ« gaf hij er na twaalf ritten de brui aan. In de jongste Ronde van Frankrijk kneep hij in de zesde etappe de remmen dicht. Maagproblemen verstoorden het grote seizoensdoel van de Franse spurtbom van FDJ.fr.

In de Ronde van Poitou-Charentes heeft Bouhanni sportieve weerwraak genomen met winst in de eerste drie etappes. Donderdag was hij in een rit over 109 kilometer sneller dan de Italianen Matteo Pelucchi en Davide Appollonio.

"De ploeg heeft opnieuw uitstekend werk geleverd", stak Bouhanni pluimen op de hoeden van zijn teammaats. "Sinds mijn opgave in de Giro draait het niet lekker voor mij. Ik wacht al lang op een nieuwe zege (de Val d'Ille Classic in april, nvdr.) en nu boek ik er meteen drie op een rij. En daar wil ik niet stoppen. Er staat nog een mooi seizoenseinde voor de deur."

Van eindwinst in de Franse rittenwedstrijd droomde Bouhanni niet."De tijdrit is te lang om mijn leiderstrui met suces te verdedigen. Ik zal tot het uiterste gaan, maar dit is iets voor specialisten zoals Luke Durbridge."

Stand na 4de etappe
1. Thomas Voeckler (Fra/Europcar) in 11u57:58
2. Mikhail Ignatiev (Rus) op 0:26
3. Arnaud Gerard (Fra) 0:37
4. Gustav Erik Larsson (Zwe) 0:37
5. Luke Durbridge (Aus) 0:40Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer