Sport.be

Wielrennen

Morkov (en Cancellara) verhinderen stunt van Martin

29.08.2013 | Tom Van Aken

Belga

Tony Martin reed bijna van start tot finish aan de leiding in de zesde etappe van de Vuelta. Maar in de laatste meters kreeg hij nog zes renners over zich heen. Daarvan was Morkov de snelste.

175 kilometer zaten er tussen GuiThulo en Cáceres en meteen na de start besliste Tony Martin om wat extra (tijdrit)kilometers te maken. Hij vertrok en bouwde een voorsprong van zeven minuten op. Honderd kilometer verder vond hij het welletjes, rechtte even de rug en liet zich (beetje bij beetje) inlopen.

Al duurde dat wel eventjes, want Der Pantserwagen toonde zich in het slot een taaie klant. Een voorsprong van negen seconden op tien kilometer van de streep verdubbelde hij opnieuw en uiteindelijk leek het peloton zelfs te laat te gaan komen.

Er was een krachtige remonte nodig van Cancellara om Martin de stunt te ontzeggen. Met de streep in zicht ging hij met zes anderen over Martin. Maar de Zwitser kon het niet afmaken en moest Michael Morkov voor zich laten. Voor de ex-baanwielrenner is het de tweede zege van het seizoen. In juni werd hij nationaal kampioen. Richeze werd tweede en Cancellara derde.

Martin werd uiteindelijk zevende, net voor de eerste Belgen. Meersman werd achtste, Gilbert negende. Vincenzo Nibali blijft leider.

Morkov was uiteraard blij na zijn zege in een bizarre etappe: 'Ik zat in het wiel van Cancellara en mijn laatste jump was beslissend. Ik vreesde even dat ik er te vroeg over was gegaan, maar was blij de lijn te zien. Ik ben blij dat ik hier in mijn Deense trui zo'n zege kan pakken.'

Marc Coucke had duidelijk erg meegeleefd met de bijna-stunt van zijn renner. Na afloop tweette hij: 'Mijn God, Tony Martin is een held. Welke idioot legde die streep 25 meter te ver?' Om even later er aan toe te voegen: 'Als wraak zal der Panzerwagen diene Cancedinges vermorzelen op WK TT!'Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer