Sport.be

Wielrennen

Geniez wint op Franse bodem

08.09.2013 | Kersten Steurbaut

Belga

Alexandre Geniez heeft de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Fransman was de laatste overlever van een vroege vlucht. Vincenzo Nibali blijft leider in het algemene klassement.

De koninginnenrit met aankomst in Frankrijk leidde het peloton over 224 kilometer en vier beklimmingen van eerste categorie. Op de eerst klim vormde zich een ontsnapping van 28 renners met onder andere Francis De Greef, Kevin Pauwels, Michele Scarponi, David Arroyo, Rafa Majka, Sergio Henao en ritwinnaar Warren Barguil.

De Fransman Alexandre Geniez en de Portugees André Cardoso toonden zich echter de sterksten. In de afdaling van de de Col de Port du Bailés schudde Geniez zijn metgezel van zich af en reed de 25-jarige renner van FDJ.fr solo naar de ritzege op Franse bodem in Peyragudes. Cardoso zakte op de slotklim helemaal door het ijs, Scarponi reed voor de tweede keer in deze Vuelta naar de tweede plaats.

In de groep der favorieten baarde de koninginnenrit een muis. Nicolas Roche probeerde nog wat verloren tijd goed te maken. De zware inspanning van de Ier werd slechts met een handvol seconden en een derde plaats in het dagklassement beloond. In zijn zog reed Vincenzo Nibali als vierde over de streep. De Siciliaan blijft in het algemeen klassement leider voor Christopher Horner.

GOEDE KEUZE

Voor Geniez is het zijn tweede zege uit zijn carrière. Eerder won hij al een etappe in de Ronde van Oostenrijk. "De aankomst in Frankrijk was een extra motivatie voor mij", reageerde Geniez. "Maar ik had geen idee dat ik zou winnen. Ik wist dat iedereen zijn kaarten had gespeeld, van dan af was het afwachten hoe goed de benen waren."

Na een opvallende Ronde van Frankrijk treedt Geniez uit de schaduw. "De Tour was niet zo briljant", beseft Geniez. "De ploegleiding vroeg me of ik ook nog de Vuelta wou rijden, omdat ik niet zo vermoeid was als de andere renners. Uiteindelijk bleek dat een goede keuze."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer