Sport.be

Wielrennen

Rodriguez pakt ritzege, rood Horner

13.09.2013 | Ward Bollen

Belga

Joaquim Rodriguez heeft de 19de etappe in de Vuelta met aankomst op de Alto de Naranco gewonnen. Chris Horner nam de leiderstrui over van de Italiaan Vincenzo Nibali.

Na 181 kilometer tussen San Vicente Barquera en Oviedo kwam Rodriguez alleen aan bovenop de Alto del Naranco. De Spanjaard finishte met 11 seconden voorsprong op een groepje van drie, met daarin de Italiaan Diego Ulissi (Lampre-Merida) en de Spanjaarden Daniel Moreno (Katusha) en Samuel Sanchez (Euskaltel). De eerste Belg was Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick.Step) op de 25ste plaats. Horner kwam als vijfde over de meet en pakte genoeg tijd terug op Nibali om de rode trui te veroveren. In de stand telt de Amerikaan nu drie seconden voorsprong op de Italiaan.

De dag werd gekleurd door een ontsnapping van 20 renners waar uiteindelijk alleen Preidler en Boasson Hagen zouden van overblijven. Op 13 km van de streep werden ze overlopen door Herrada, Flecha, Verdugo en later Mendes. Ook Pauwels, Dennis Vanendert en Serry toonden zich. Op iets meer dan 1 km van de streep kwam het groepje der favorieten bij de enige koploper Mendes.

Zaterdag staat de 20ste en voorlaatste etappe op het programma, een rit over 142,2 kilometer die start in Aviles. De aankomst ligt bovenop de befaamde Alto de L'Angliru, een beklimming buiten categorie.

Herbeleef, rituitslag en klassementen
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer