Sport.be

Wielrennen

Matthews met vingers in neus

15.09.2013 | Jesse Broekx

Belga

Na de vijfde etappe heeft Michael Matthews ook de laatste rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij won met de vingers in de neus. Chris Horner pakte de eindzege.

Het was wachten tot in de straten van Madrid op het eerste gevaar. Tegen een slakkentempo reed het peloton richting de hoofdstad van Spanje. Eenmaal aangekomen regende het aanvallen. Aramendia en Vanotti raakten op ruim dertig kilometer van het einde weg.

De voorsprong van de twee liep op tot tegen de minuut, maar in het peloton maakten ze zich geen zorgen. Argos-Shimano, Orica-GreenEdge, Lampre en Garmin-Sharp waren al bezig met de voorbereiding van de sprint. Op een kleine vijf kilometer van het einde werden Aramendia en Vanotti ingerekend.

Een pak teams geloofden nog een gooi te kunnen doen naar een laatste ritzege, waardoor het drummen was in de slotkilometers. Vooral de mannen van Sky trokken hard door, maar kregen concurrentie van Garmin-Sharp en Orica-GreenEdge.

In de slotkilometer kwam er de aangekondigde aanval van Flecha, maar hij geraakte niet weg. Het was Matthews die makkelijk zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje pakte. Chris Horner is de eindwinnaar.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer