Sport.be

Wielrennen

Debusschere pakt de Leeuwentrui

20.09.2013 | Niels Dirkx

Belga

Jens Debusschere (Lotto-Belisol) heeft vrijdag in Koolskamp de 98e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen (1.1) op zijn naam geschreven.

Na 16 ronden, goed voor een totaal van 192 kilometer, was de 24-jarige Debusschere in een massasprint sneller dan Baptiste Planckaert (Crelan-Euphony) en Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise). Vlak voor de sprint werd het peloton nog opgeschrikt door een zware valpartij.

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Toch slaagden na 53 kilometer Tim Declercq, Floris Smeyers, de Nederlander Pim Ligthart en de Deen Christopher Juul Jensen erin om weg te springen uit het peloton.

De mannen van Argos-Shimano begonnen dan stelselmatig het tempo op te voeren. Voor Niko Eeckhout en Koen Barbé ging het allemaal te traag en zij trokken in de tegenaanval. Niet voor lang evenwel. De kopgroep verbrokkelde even en toen de voorsprong gezakt was tot minder dan een halve minuut trok Christopher Juul Jensen alleen in de aanval. Het peloton rekende zijn eerdere metgezellen in en hield de Deen in het vizier. Hij werd op zes kilometer van de finish ingerekend door de groep.

Het sein dan voor Kris Boeckmans om een solo op te zetten. Ook hij zong het niet uit tot aan de eindmeet. In de daaropvolgende massasprint behaalde Jens Debusschere zijn eerste zege bij de profs. Hij ging Baptiste Planckaert en Michael Van Staeyen vooraf. Debusschere mocht zo op het podium de 'Leeuwentrui' in ontvangst nemen, een eer die elke winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen te beurt valt.

"LEEUWENTRUI IS MOOI SOUVENIR"

"Ik had in de slotkilometers nog drie à vier mannen van de ploeg voor me die mij naar de eindmeet brachten. Ideaal dus. Vandaag werd mijn kaart getrokken. Kenny Dehaes voelde zich immers niet fris. Ik ben natuurlijk uiterst blij dat ik het haalde. Dit is toch een mooie koers om te winnen. Mijn eerste trouwens bij de profs. En die trui? Toch wel iets speciaals. Een meer dan mooi souvenir", besloot Debusschere.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer