Sport.be

Wielrennen

Tom Boonen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

02.03.2014 | Ward Bollen

Belga

Daags na de Omloop heeft Tom Boonen Kuurne-Brussel-Kuurne voor de derde keer gewonnen. De wereldkampioen van 2005 haalde het nipt in de spurt van een groep van negen tegen de Nederlander Moreno Hofland.

De derde plaats ging naar Sep Vanmarcke (Belkin). Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Na 25 kilometer koers vormde zich een kopgroep met de Rus Vladimir Isaichev, de Zwitser Silvan Dillier, de Nederlander Michael Vingerling en de Est Gert Joeaar. Na 90 km deelde een valpartij het peloton in twee. Taylor Phinney moest opgeven. De vier leiders reden voor de grote groep uit tot aan de Oude Kwaremont. Daar plaatsten Omega Pharma-Quick.Step en Belkin een fikse versnelling. Vingerling ging nog het langste mee, maar moest uiteindelijk ook laten begaan.

Tien renners begonnen met een kleine minuut voorsprong aan de eerste van twee plaatselijke ronden over elk 16 kilometer. In de kopgroep zaten maar liefst vijf renners van Omega Pharma-Quick.Step: Boonen, Stijn Vandenbergh, Guillaume Van Keirsbulck, Matteo Trentin en Nikolas Maes. Belkin had met Vanmarcke, Maarten Wynants en Hofland drie ijzers in het vuur. Verder tekenden Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) en Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) present.

Met nog 16 kilometer voor de boeg behield de kopgroep iets meer dan een minuut voorsprong op het achtervolgende peloton. In de laatste vier kilometer deden Vanmarcke, Vandenbergh en Vansummeren pogingen om te ontsnappen, maar een select groepje van negen zou uiteindelijk sprinten voor de zege. Trentin moest afhaken. In de spurt etaleerde Boonen zijn klasse.

Op de erelijst volgt Boonen de Brit Mark Cavendish op, die in 2012 als eerste over de meet kwam. In 2013 werd Kuurne-Brussel-Kuurne afgelast wegens hevige sneeuwval.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer