Sport.be

Wielrennen

Boonen: 'Hebben foutje van zaterdag rechtgezet'

02.03.2014 | Ward Bollen

Belga

"De sprint verliep volgens mij wat verwarrend. Ik dacht dat Sep Vanmarcke ging sprinten, maar dat was dus niet het geval", sprak Tom Boonen na zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne.

"Ik wou de sprint zo laat mogelijk inzetten omdat er wind op kop stond. Uiteindelijk ben ik dan toch iets vroeger en ook vol aangegaan. Moreno Hofland kwam nog dicht, maar ik kon het toch halen. Dit mocht nu eenmaal niet verkeerd lopen." 

"Wij konden als ploeg enkel maar verliezen", vervolgde hij. "Wij zaten immers met vijf van de tien renners op kop. Ik dacht dat de 'punchers' Vanmarcke en Maarten Wynants nog iets gingen ondernemen in volle finale, maar de wind nodigde daartoe niet echt uit. Het was in de slotkilometers wel wat harken, maar wij hebben het toch mooi afgemaakt. Op de Oude Kwaremont hebben we, onder impuls van Stijn Vandenbergh, de wedstrijd opengebroken." 

"Ik voel me heel wat beter dan zaterdag. Ik kan nu eenmaal niet tegen de koude en regen. Vandaag waren de weersomstandigheden mij heel wat beter gezind. Zaterdag ondergingen we een 'accident de parcours', in Kuurne hebben we onze fout collectief rechtgezet."

"TWEEDE NA BOONEN IS GEEN SCHANDE"

"Tweede worden na Boonen is geen schande", lachte Hofland na afloop. "Ik zat eigenlijk wat ingesloten in de sprint. Het slingerde van rechts naar links en toen geraakte ik er niet uit. Ik zat even 'gevangen'. Net op dat moment ging Tom Boonen vol aan. Ik diende zo eerst een gat goed te maken om naar zijn wiel te glippen, maar hij was gewoon te sterk. Ik slaagde er niet meer in om hem voorbij te steken, ook al gaf ik het volle pond."

"Het geloof was er dat wij de koers konden winnen. Anders hadden we met onze ploeg niet zo nadrukkelijk meegewerkt. Maar als je verliest van Boonen, dan mag je toch niet ontgoocheld zijn."

"VERTROUWEN GEPUT"

Met een vierde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad en een derde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne heeft Sep Vanmarcke een mooi Belgisch openingsweekend achter de rug. "Op zich zijn dit mooie ereplaatsen, maar ik koers om te winnen en ergens verwacht men toch wel van mij dat ik dat dan ook doe", stelde Vanmarcke.

"De ploeg reed in de afgelopen twee dagen telkens een droom van een koers. Wij waren vandaag met drie man in de kopgroep, maar Omega Pharma-Quick.Step had wel overmacht. Zij waren immers met vijf man present." 

"Moreno Hofland had vorige week nog een massasprint gewonnen in de Ruta del Sol en dus was hij onze man om uit te spelen in de spurt", vervolgde hij. "Ik wou in volle finale nog een laatste uitval  opzetten, maar Johan Vansummeren ging net aan toen ik wilde versnellen. Dat dwarsboomde onze plannen. Guillaume Van Keirsbulck ging dan aan, hij keek om en zag mij in zijn wiel zitten. Er waren toen nog zowat driehonderd meter te rijden en dan mocht ik zeker nog niet mijn kans  gaan met die wind op kop. Vervolgens begon Boonen zijn machtsstukje. Hofland strandde uiteindelijk nipt op de tweede plaats." 

"Met die ereplaatsen koop je niets, maar ik put hier wel vertrouwen  uit. Ik moet gewoon verder doorwerken zoals ik thans bezig ben", besloot Vanmarcke.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer