Sport.be

Wielrennen

Bouhanni pakt leiding

09.03.2014 | Jesse Broekx

Belga

Nacer Bouhanni heeft de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Fransman had na een val nog last van zijn knie, maar won op adrenaline. John Degenkolb was tweede, Gianni Meersman derde.

In vergelijking met andere jaren startte Parijs-Nice niet met een proloog. De eerste etappe was meteen een vlakke rit in lijn. Zo kregen de snelle mannen meteen een kans om zich te tonen. Het was uitkijken of Boonen zich kon meten met andere snelle mannen zoals Bouhanni en Degenkolb.

Meteen bij de start koos er met Laborie één renner voor de vlucht. Hij kreeg niemand meer, maar zijn voorsprong liep wel snel uit tot meer dan tien minuten. Het peloton leek nog niet echt veel zin te hebben om de Fransman snel terug te halen.

Op 50 km van het einde werd Laborie gegrepen. Hij mocht op het einde van de dag wel op het podium om de eerste bergtrui rond zijn schouders te hangen. Een verdiende beloning na een ontsnapping van 112 km.

Zo reden de renners in een grote groep richting de finish. Door enkele valpartijen was er soms verbrokkeling, maar de achtervolgers keerden telkens terug. Van Garderen was betrokken bij één van die valpartijen en stapte uit de koers.

Naargelang de wedstrijd vorderde, schoot de snelheid wel de hoogte in. De mannen van Omega Pharma-Quick.Step zaten wel steeds goed vooraan.Door een nieuwe valpartij in de laatste twintig kilometer brak het peloton in stukken. Onder andere Gerrans, Voeckler en Bardet verloren een pak seconden en moesten knokken om terug te keren. Dat lukte echter niet, zodat er meteen een pak slachtoffers waren na de eerste etappe.

Giant-Shimano trok in de slotkilometer door, maar toen Degenkolb niet in het wiel bleek te zitten viel het even stil. Zo kon Bouhanni profiteren. Hij won voor Degenkolb en Meersman. De Fransman van FDJ is meteen de eerste leider met één seconde voorsprong op Meersman.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer