Sport.be

Wielrennen

Betancur wint tweede etappe op rij

14.03.2014 | Ward Bollen

Belga

In een spannende finale heeft Carlos Betancur de zesde etappe in Parijs-Nice gewonnen. Hij zegevierde in een spurt bergop voor wereldkampioen Rui Costa. De Colombiaan wordt ook de nieuwe leider.

Na een rit over 221,5 km tussen Saint-Saturnin Les-Avignon en Fayence haalde Betancur het op de steile slotklim voor de Portugese wereldkampioen Rui Costa (Lampre-Merida) en de Tsjech Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step). Ook donderdag was de 24-jarige Colombiaan van AG2R al de sterkste in de vijfde etappe. Betancur grijpt ook de gele leiderstrui. De Brit Geraint Thomas (Sky) volgt op acht seconden. Onze landgenoot Jan Bakelants staat achtste in het algemene klassement, op 29 seconden van de leider.

De rit werd gekleurd door een ontsnapping van tien renners met daarbij ook onze landgenoot Jens Keukeleire die virtueel in het geel reed. De tien kregen een maximale voorsprong van ongeveer drie minuten. Op 50 km van de streep kwamen Sylvain Chavanel en Voeckler aansluiten. Chavanel zou als laatste overblijven, maar ook hij werd op 20 km van de streep gevat. Daarna regende het aanvallen op de Col de Bourigaille met onder meer ook Fränk Schleck. Dries Devenyns en Caruso probeerden het nog in de finale, maar alles kwam samen. Vuillermoz plaatste een aanval op de slotklim maar viel. Rui Costa begon op kop aan de spurt, maar werd geremonteerd door Betancur. Stybar eindigde knap derde.

Zaterdag legt het peloton in de zevende etappe 195,5 km af van Mougins naar Biot. 'De Koers naar de zon' eindigt zondag met de traditionele aankomst op de Promenade des Anglais in Nice.

'ZEGE VOOR DE PLOEG'

"De ploeg heeft fantastisch werk geleverd. Daarom is deze zege voor hen", vertelde Betancur. "Het was een lange etappe en bovendien was het afwachten wat de finale zou geven", blikte de 24-jarige Betancur nog even terug.

"In de stand zit alles nog kort bij mekaar. Geraint Thomas is natuurlijk de gevaarlijkste klant, want hij heeft maar acht seconden achterstand. Maar ook Nibali en Stybar zijn uitstekende renners. Daarnaast begin ik de vermoeidheid toch te voelen en staan er nog twee zware ritten op het programma. We gaan er hoe dan ook het beste van proberen te maken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer