Sport.be

Wielrennen

Dehaes de snelste op Nokereberg

19.03.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) heeft de 69ste editie van Nokere Koerse op zijn naam geschreven. Een fotofinish moest de winnaar aanduiden.

Na 199,3 kilometer tussen Ronse en de top van de Nokereberg haalde Dehaes het in een millimeterspurt van Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) en de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ).

Op de erelijst volgt Dehaes de Italiaan Francesco Chicchi op. Die won de wedstrijd in 2012. Vorig jaar werd de koers immers afgelast wegens de hevige sneeuwval.

De wedstrijdcommissarissen hadden een finishfoto nodig om te bepalen wie zou winnen. Uiteindelijk bleek Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) net iets sneller te zijn dan Tom Van Asbroeck. "Ik heb het ploegwerk afgemaakt", vertelde een tevreden Dehaes na de finish.

"Wij hadden in de vroege vlucht Tosh Van Der Sande en Dennis Vanendert mee. Voor mij kon de wedstrijd dus niet beter verlopen'', lachte Dehaes. ,"De jonge mannen binnen de ploeg deden in volle finale meer dan hun werk. Soms moet ik hen nog wel wat toeroepen en corrigeren, maar dat is alsmaar minder en minder het geval. Zo ook hier in de laatste rechte lijn, waar ze in het midden de sprint gingen aantrekken. De tegenstand kan in dat geval langs twee kanten komen, maar uiteindelijk verliep het nog heel goed en werd ik perfect afgezet."

Van Asbroeck was ontgoocheld. "Ik had vandaag geen superbenen", verraste hij. "Ik dacht in eerste instantie dat ik het hier gehaald had, maar blijkbaar verwijst de finishfoto me naar de dichtste ereplaats. Jammer."

"Ik liet me meeglijden in het peloton en wij hoefden als ploeg ook niet te werken, want Yves Lampaert zat van ons voorop. Gaandeweg voelde ik me toch beter worden. Op het einde werd gevraagd hoe het zat en ik besloot mij te mengen in de sprint. Steegmans leek nog even roet in het eten te gooien, maar die viel op Nokereberg volledig stil. Lietaer was de laatste man om me af te zetten en ik kwam nog heel dicht bij de zege", stelde Van Asbroeck vast.

Ook de Fransman Nacer Bouhanni besefte na de finish dat er voor hem misschien wel meer inzat. "Ik zette mijn laatste krachtinspanning van veel te ver in. Ik heb echt wel dom gesprint'', sakkerde hij. ,,Het is hier ook zo'n rare aankomst. Sprinten bergop tot daar aan toe, maar dan ook nog eens op kasseien? Niet evident. In de slotfase had ik al mijn beste pijlen verschoten en werd ik pas derde. Ik kan mijn ontgoocheling niet echt wegsteken. Hier zat meer in."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer