Sport.be

Wielrennen

Opnieuw raak voor Modolo

03.04.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sacha Modolo mocht opnieuw de handen in de lucht steken in de Driedaagse De Panne - Koksijde. In De Panne was hij sterker dan Andrea Guardini en Kenny Van Hummel. Gert Steegmans begint als leider aan de afsluitende tijdrit.

Na een rit over 109,7 km met start en aankomst in De Panne was Modolo in een massasprint sneller dan zijn landgenoot Andrea Guardini en de Nederlander Kenny van Hummel. Kenneth Vanbilsen werd vierde. Voor Modolo was het zijn tweede zege op rij. Gert Steegmans  begint als leider aan de afsluitende tijdrit, donderdagnamiddag over 14,3 km in De Panne. Kenny Dehaes kwam in de laatste bocht zwaar ten val, maar hij kon toch nog op zijn fiets kruipen. 

De eerste aanval kwam tot stand na 10 km toen negen renners zich afzonderden. Vijf kilometer verder zat hun avontuur erop. Het sein dan voor vier andere: Joren Segers, de Zuid-Afrikaan Jay Robert Thomson en de Nederlanders Jaap de Man en Martijn Maaskant om het te wagen. Stijn Steels repte zich naar de kopgroep toe waardoor we na 20 km vijf leiders kregen.

Het peloton hield de vluchters binnen schot waardoor hun maximale voorsprong schommelde rond 2:30. Nog voor het aansnijden van de plaatselijke ronde in De Panne, van 8,3 kilometer, versnelden Joren Segers en Jay Robert Thomson maar onder impuls van de Giant-Shimano smolt hun voorsprong als sneeuw voor de zon.

Met nog vier km voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite. De Nederlander Michael Vingerling ging dan even voor het peloton uitrijden maar slaagde er niet in de aangekondigde massasprint te ontlopen.

ITALIË BOVEN

"Het was echt knokken tot aan de eindmeet om Andrea Guardini achter mij te houden. Ik slaagde daar gelukkig in. Dit is mijn tweede etappewinst op rij. Italië boven dus in deze driedaagse", lachte Sacha Modolo, die ook het puntenklassement wint. "In de laatste bocht en in volle voorbereiding op de massasprint gleed er nog een renner (Kenny Dehaes) onderuit waardoor ik wat moest inhouden. Daarna was het vol gas tot aan de meet. De individuele tijdrit van deze namiddag is niet echt mijn ding, maar het staat nu eenmaal op het programma."

STEEGMANS: 'VOOR MIJ IS ALLES GOED'

"Andrew Fenn sloeg op zowat drie kilometer van de finish hard tegen de grond en natuurlijk zat ik daar net achter. Ik ging gelukkig niet over hem heen maar ik mocht wel meteen een kruis maken over mijn sprint", deed Gert Steegmans het verhaal na de ochtendetappe. "De slotfase is hier steeds zeer hectisch. Sommigen vliegen hier als een gek door de bochten en nemen enorm veel risico's. Zo kwam de valpartij met Fenn ook tot stand. Wat verderop ging Kenny Dehaes ook nog zwaar tegen de grond."

Steegmans begint als leider aan de afsluitende tijdrit. Hij telt 3 seconden voorsprong op Kenneth Vanbilsen en 5 seconden op zijn ploegmaat Niki Terpstra. "Het is al een tijdje geleden dat ik nog op mijn tijdritfiets zat, maar 14,3 kilometer moet nog wel lukken om een goede tijd neer te zetten. Niki rijdt heel sterk en ook Guillaume (Van Keirsbulck) zal zich willen tonen. Voor mij is echter alles goed. Als ik het niet goed doe, zeggen de mensen dat ik geen echte tijdrijder ben. Zet ik wel een goede tijd neer, dan kan ik misschien eindlaureaat worden. Ik sta vijf seconden voor op Terpstra. Hij moet dat eerst goedmaken. Ik wil hoe dan ook voor hem eindigen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer