Sport.be

Wielrennen

Lotto Belisol met sterke ploeg naar Baskenland

04.04.2014 | Jesse Broekx

Belga

Het door blessures geplaagde Lotto-Belisol heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van het Baskenland. Die gaat maandag van start.

"We hebben een redelijk sterke ploeg voor de Ronde van het Baskenland", aldus sportdirecteur Mario Aerts. "Met Jurgen Van den Broeck, Maxime Monfort, Bart De Clercq, Jelle Vanendert en Tim Wellens kunnen we zeker meespelen voor een top tien-notering in het eindklassement of voor een ritoverwinning. In de derde rit naar Vitoria rekenen we op de snelle sprintersbenen van Tosh Van der Sande."

"Wat Jurgen Van den Broeck betreft, wordt het nog een beetje koffiedik kijken. In Catalonië heeft hij wat koersritme kunnen opdoen na zijn val in Tirreno. Zijn conditie kan er dus alleen maar op verbeteren. Ook Tim Wellens heeft een goed vormpeil te pakken. Dat heeft hij in Parijs-Nice al bewezen. Het nerveus koersen ligt hem uitstekend. Bovendien kan het mogelijk slechte weer in het Baskenland in zijn voordeel spelen."

"Met de Ardennenklassiekers in het vooruitzicht kunnen onze renners zich hier ook goed voorbereiden. Het vele klimwerk scherpt de conditie nog wat aan. We hebben de voorbije weken heel wat pech gekend. Laat ons nu vooral hopen dat we van pech gespaard blijven en de Ronde van het Baskenland tot een goed maar vooral ook een veilig einde kunnen brengen", besloot Aerts.

Ronde van het Baskenland - Lotto Belisol

Sander Armée, Bart De Clercq, Maxime Monfort, Jurgen Van den Broeck, Tosh Van der Sande, Dennis Vanendert, Jelle Vanendert en Tim WellensFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer