Sport.be

Wielrennen

Welke sprinter blijft er recht in Schoten?

08.04.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Geprangd tussen de kinderkopjes van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix strijkt het peloton woensdag neer in Antwerpen. In de Scheldeprijs zijn de sprinters aan het werk. Als ze recht blijven tenminste.

De Churchillaan in Schoten is niet alleen het decor van een traditionele voorjaarssprint ? Marcel Kittel, Tyler Farrar, Mark Cavendish, Alessandro Petacchi en Tom Boonen kleuren er de recentste erelijst, de voorbije jaren bleef er ook veel rennershuid aan het Antwerpse asfalt kleven. Meerdere renners keken in Schoten het einde van hun carrière in de ogen.

Zo maakte Sjef De Wilde in 2011 een doodsmak en gingen ook Greg Van Avermaet, Farrar en Boonen al stevig tegen de vlakte. André Greipel, na zijn val in Gent-Wevelgem sowieso al in de lappenmand, kondigde om die reden eerder al aan dat hij in Antwerpen liever niet aan de start verschijnt.

De opeenstapeling van valpartijen in het huidige voorjaar zijn dan ook geen goed voorteken voor de 102de editie van de Antwerpse voorjaarsklassieker. Desondanks neemt wedstrijdorganisator Ronald De Witte geen extra veiligheidsmaatregelen.

KONINKLIJKE SPRINT?

Blijft iedereen recht, dan krijgen we in Schoten een koninklijke sprint. Op de geblesseerde Greipel en de zieke Cavendish na doet een half peloton een gooi naar de zege. Giant-Shimano heeft met Kittel de topfavoriet in de rangen. De snelle Duitser heeft van de Scheldeprijs een hoofddoel gemaakt en mikt op een unieke triple. Geen enkele renner won in Schoten al drie keer op rij. Giant-Shimano zet in Schoten alles op Kittel en laat andere snelle mannen als Luka Mezgec en John Degenkolb thuis.

Arnaud Démare, Alexander Kristoff en Tyler Farrar worden zijn belangrijkste uitdagers. Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol moeten met Alessandro Petacchi en Kenny Dehaes rekenen op sprinters van de tweede rij. Tosport-Vlaanderen heeft met Michael Van Staeyen en Kenneth Vanbilsen twee troeven voor een topnotering.

Belkin brengt met Moreno Hofland, Barry Markus ? vorig jaar derde, Theo Bos en Graeme Brown veel sprintersgeweld aan de start. Als ploegleider Michiel Elijzen iedereen op één rij krijgt, dan is de Nederlandse formatie eentje om rekening mee te houden. Bij Trek krijgt de jonge Danny Van Poppel de steun van Ronde van Vlaanderen-winnaar Fabian Cancellara. Voor de Zwitser telt woensdag, net als voor Boonen, maar één ding: heelhuids de wedstrijd uitrijden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer