Sport.be

Wielrennen

Martin doet het solo

08.04.2014 | Jesse Broekx

Belga

Tony Martin heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Hij reed in de slotkilometers weg uit een kopgroep met Jan Bakelants en Maxime Monfort en kwam solo over de streep.

De tweede etappe was er eentje voor de sprinters. Er moest wel vier keer worden geklommen, maar de laatste klim lag op vijftig kilometer van het einde. Met Monfort en Bakelants kwamen er twee Belgen als eersten over die berg. Zij maakten deel uit van een kopgroep met ook Izagirre, Dupont, Jungels, Malacarne en Martin

Ondertussen regende het opgaves. Onder andere Danielson, Westra en Betancur gaven er de brui aan. De voorsprong van de zeven bedroeg maximaal iets meer dan vier minuten, maar toen de sprintersploegen de handen in elkaar sloegen, zakte die snel.

Toch werd Orica-GreenEdge al snel aan zijn lot overgelaten, waardoor de voorsprong van de koplopers weer groeide. Dat had ook te maken met het feit dat Martin in de kopgroep - die nog bestond uit de Duitser, Bakelants en Izagirre - stevig doortrok. De wereldkampioen tijdrijden reed zonder echt aan te vallen zijn medekoplopers uit het wiel.

Bakelants werd op 5 km van het einde als laatste gegrepen, maar Martin bleef rijden voor iedere seconde. Gilbert probeerde nog naar de Duitser te springen, maar ondanks een krachtige jump werd de Belg snel weer gegrepen.

De wereldkampioen tijdrijden hield wel stand en kwam zo solo over de meet. Uiteindelijk hield de Duitser ruim 30 seconden over op het peloton. Daarin was Swift de beste. Kwiatkowski zorgde dat het feest bij Omega Pharma-Quick Step compleet was door als derde te finishen. Contador blijft leider.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer