Sport.be

Wielrennen

Drie op een rij voor Kittel

09.04.2014 | Kobe Karpa

Belga

Marcel Kittel heeft de Scheldeprijs voor het derde jaar op rij gewonnen. De Duitser haalde het met enkele lengtes voorsprong op Tyler Farrar en Danny van Poppel.

De start werd ontsierd door het plotse overlijden van ex-winnaar René Mertens. Hij was de oudste nog levende winnaar van de Scheldeprijs. Er werd ook een minuut stilte in acht genomen voor de officieuze start.

Het duurde niet lang voor de vlucht van de dag gevormd was, de tweede ontsnapping was meteen de goede. Een zestal renners kreeg al snel twee minuten. Daarbij één Belg: Ghyselinck (WGG). Hij kreeg het gezelschap van Rowe (Sky), Bazzana (UHC), Gruzdev (AST), Fedi (YEL) en Balykin (RUV). Engoulvent (EUC) probeerde de aansluiting te maken, maar geraakte niet tot de kopgroep en liet zich terug inlopen.

In het peloton hielden Giant-Shimano (Kittel), Belkin (Bos) en FDJ (Démare) de vlucht onder controle. Ongeveer halfweg koers ontstond er opschudding toen de kopgroep voor een gesloten overweg stond. Het peloton keerde terug maar moest wachten tot de vluchters weer een voorsprong van ongeveer twee minuten hadden.

Lange tijd bleef die voorsprong rond de twee minuten schommelen. In het peloton waren het vooral de mannen van FDJ die op kop reden. Giant pakte sporadisch over en in de slotfase nam Omega Pharma-Quick Step het commando over. Boonen zette zich op kop en onder zijn impuls zakte de voorsprong van de leiders tot minder dan een minuut.

Probleem was dat er nog maar een paar kilometers waren te rijden. Vooraan bleek Rowe het sterkste. De Brit pakte twee keer uit met een aanval en reed zo weg van de rest. Aanvankelijk leek de man van Sky naar de zege te rijden, maar in de slotkilometers viel hij stil. De Italiaan Fedi probeerde het, maar ook zijn verhaal zat er op 2,5 km van het einde op.

Het was opnieuw Kittel die het haalde. De winnaar van 2012 en 2013 was sneller dan Farrar en van Poppel. Er stond geen maat op de Duitser. Hij haalde het met drie lengtes voorsprong op de rest en kon tijdig zijn handen in de lucht gooien.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer