Sport.be

Wielrennen

'Kittel is van andere planeet'

09.04.2014 | Jesse Broekx

Belga

Net als in 2012 finishte Tyler Farrar (Garmin-Sharp) in de Scheldeprijs net achter Marcel Kittel. "Kittel is een sprinter van een andere planeet. Niet te doen wat voor een versnelling hij in de benen had de laatste honderden meters"

"Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar nu ben ik best tevreden met een tweede plaats. Het seizoen verloopt tot op heden niet slecht. Ik werd ook al tweede in Dwars Door Vlaanderen en achtste in Harelbeke", verklaarde Farrar.

"We weten allemaal hoe sterk Giant-Shimano is in de sprint. Zij hebben een van de beste spurttreintjes van het hele peloton. Het was dan ook zaak om in het wiel van Marcel Kittel te kruipen. De ploeg bracht me daar wel mooi naartoe, maar ik kwam duidelijk te kort qua snelheid, zoals iedereen trouwens. Gelukkig waren er deze keer geen valpartijen. Eigenaardig want de Scheldeprijs staat gekend voor zijn incidenten."

"Aan Kittel was niets te doen", toonde ook Danny van Poppel (Trek) zich met een podiumplaats tevreden.

"Deze derde plaats geeft een zalig gevoel, want ik zit hier naast mannen als Marcel Kittel en Tyler Farrar. De rest van de sprinters kon ik allemaal achter mij houden. Ik kwam nog dicht bij Farrar, maar Kittel, dat was nog iets anders. Toen Kittel aanging, wist ik meteen dat hij ging winnen. Voor de start hoopte ik op een plaats in de top vijf. Met deze derde plaats noem ik mijn opdracht dus meer dan geslaagd."

De winnaar zelf was uiteraard ook meer dan tevreden. "Het was al een poosje geleden dat ik nog eens kon winnen. In de Driedaagse De Panne-Koksijde kon ik me niet profileren. Ik kon me nooit echt goed positioneren en was er telkens aan voor de moeite", jammerde Kittel.

"Nu was dat anders. Ik zat in het wiel van Alessandro Petacchi en ik wist dat ik vroeg kon aangaan om dat de wind in de rug blies. Op zowat 300 meter voor de finish ben ik vol doorgegaan. Ik had aan de eindmeet blijkbaar nog voldoende over. Het is altijd mooi te winnen, maar zeker als je dat voor de derde keer op rij kan doen in een wedstrijd die omschreven wordt als een kampioenschap voor sprinters."

Als Kittel de Scheldeprijs nog een wint, wordt hij alleen recordhouder. Twee andere renners hebben drie zeges op hun naam. Dat zijn Piet Oellibrandt (1960, 1962 en 1963) en de Brit Mark Cavendish (2007, 2008 en 2011).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer