Sport.be

Wielrennen

Poels pakt de bloemen in het Baskenland

10.04.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Wout Poels heeft de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Hij haalde het voor Alejandro Valverde en Samuel Sanchez. Alberto Contador blijft de leider in het algemene klassement.

In de koninginnenrit glipte Poels na 151 kilometer tussen Gasteiz en Arrate op de slotklim weg uit de kopgroep. Aan de streep hield hij een voorsprong van een seconde over op de Spanjaarden Alejandro Valverde (Movistar) en Samuel Sanchez (BMC). Hun landgenoot Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kwam uiteindelijk als tiende over de streep, op drie seconden van de winnaar. In de stand heeft 'El Pistolero' met nog twee ritten voor de boeg twaalf seconden voorsprong op Valverde.

Vrijdag staat de vijfde etappe in deze Ronde van het Baskenland op het programma, een rit over 160,2 kilometer tussen Markina en Xemein. De slotrit wordt zaterdag gereden.

'BELANGRIJKSTE ZEGE UIT CARRIÈRE'

"Dit is de belangrijkste zege uit mijn carrière", reageerde Poels dolgelukkig. "Ik ben er ontzettend blij mee, zeker na de grote valpartijen die ik in de Tour heb meegemaakt."

"Het was een lange, moeilijke etappe. Vanaf kilometer nul tot aan de finish lag het tempo enorm hoog.  Het doel van vandaag was om iets op te schuiven in het klassement. Daarnaast moesten we uitkijken of er een mogelijkheid was op ritwinst. Contadors aanvallen waren heel sterk. Maar op een gegeven keken Contador, Valverde en een aantal anderen naar elkaar. Ik wilde gebruik maken van de situatie en ben er vandoor gegaan."

Poels heeft zijn overstap naar OPQS dus niet gemist. "Ik had al een goed gevoel vanaf het begin van het seizoen. Ik heb geprobeerd nuttig te zijn voor de ploeg wanneer dat nodig was. En als er zich een kans voor zou doen als vandaag, zou ik die met beide handen grijpen."

"Morgen wacht ons echter alweer opnieuw een lastige rit. We zullen zien hoe ik herstel van mijn inspanningen vandaag. Het doel is om de plekken van mij en Michal Kwiatkowski te verdedigen."

Uitslag Ronde van het Baskenland - Etappe 4

1. Wout Poels

2. Alejandro Valverde

3. Samuel Sanchez

4. Tom Jelte Slagter

5. Bauke Mollema
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer